Jaarevent 2023
Kennis en Innovatie

Een glazen wereld, met een warm hart

We willen allemaal minder fossiele energie verbruiken. Maar hoe? De tuinbouw helpt. Zuid-Hollandse telers van bloemen en groenten produceren stroom die zorgen voor een stabiel energienet. En ze hebben veel warmte, waarmee ook uw woning verwarmd kan worden.

#eenwarmhart

Helpt u ons met het verspreiden van de boodschap dat de tuinbouw bijdraagt aan de energietransitie? Deel dan de film ‘Een glazen wereld,. met een warm hart’ op uw social media, en gebruik de hashtag #eenwarmhart. Ga naar de toolkit

Maar hoe werkt dat?

Mooi verhaal, zult u denken. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Dat ziet u in onderstaande film

Uw eigen Greenhouse?

Meer weten over hoe telers energie besparen, opwekken en opslaan? Daarover maakte Greenport West-Holland een leuke uitgave. In ‘Minder gas? Kijk naar de kas! Maak uw eigen greenhouse’ leest u hoe de glastuinbouw werkt aan de energietransitie door isoleren, door opwekken en opslaan en door meten en samenwerken.

Download ‘Minder gas? Kijk naar de kas! Maak uw eigen greenhouse’ of lees online.

Yes, we can!

Energietransitie. Wie heeft er niet van gehoord? Alleen jammer dat door alle discussies energietransitie soms vervelend, duur en ingewikkeld lijkt. En dat hoeft zeker niet zo te zijn. De oplossing: begin met eenvoudige zaken en probeer slim samen te werken.

West-Holland is een regio waar de economie voor een flink deel afhankelijk is van fossiele brandstoffen. Dat komt niet alleen door de haven van Rotterdam, maar ook door de glastuinbouw. Voor het telen van groenten en bloemen in kassen is namelijk veel warmte nodig.

Maar de laatste decennia is de tuinbouw goed bezig. En dat is nog zacht uitgedrukt. Het verbruik is al flink gedaald. In 2040 wil de tuinbouw in de regio West-Holland volledig klimaatneutraal zijn. En daarvoor ligt de sector op koers. Lees verderPin It on Pinterest