Jaarplan 2024

Waarnemend burgemeester van de gemeente Westland, Agnes van Ardenne-van der Hoeven, ontvangt op de eerste dag van de lente het eerste werkboekje van de leerlijn Groen Doen in de Klas! uit handen van initiatiefnemer Pim van den Akker, bloemsierkunstenaar. Vervolgens zal de burgemeester aan de leerlingen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Kameleon in ’s Gravenzande deze unieke werkboekjes uitdelen.

Vanaf deze lente kunnen basisschoolleerlingen in groep 5/6 aan de slag met een b(l)oeiend lesprogramma over bloemen en planten. Groen Doen in de Klas! is een initiatief van Pim van den Akker, bloemsierkunstenaar en oprichter van Flower Factor, en van Young Crowds, specialisten in educatieve content. Groen Doen in de Klas! is inmiddels al voor ruim 15.000 basisschoolleerlingen besteld.

Het lesprogramma bestaat uit vier edities, een voor ieder seizoen. In het werkboekje staan creativiteit en kennis over de bloemen- en plantensector centraal. Leerlingen steken de handen uit de mouwen en in de aarde met afwisselende en interessante opdrachten. Naast het werkboek is er ook een interactieve, digitale leeromgeving met video’s en extra opdrachten: www.groendoenindeklas.nl. Twee jonge verslaggevers duiken in de wereld van de groenbranche en vragen kwekers, bloemisten en veilingmeesters het hemd van het lijf.

Pim van den Akker: “We willen kinderen de schoonheid, emotie en diversiteit van bloemen en planten laten ervaren en hun creativiteit prikkelen. Als de generatie van de toekomst zich bewust is van groen, dan heeft de bloemen- en plantensector wereldwijd toekomst.”

Henriette van der Mark van Young Crowds: “Het belang van het kweken, verzorgen en genieten van bloemen en planten moet weer worden teruggebracht onder de jeugd. En daarnaast hebben we met Groen doen in de Klas! een lesprogramma ontwikkeld dat direct aansluit op de kerndoelen in het basisonderwijs op het gebied van ‘Natuur en techniek’.”Pin It on Pinterest