Jaarplan 2024

Als iemand me vraagt waar ik woon, dan antwoord ik meestal met ‘Naaldwijk’ of ‘Westland’. Als de vraag komt van iemand uit het buitenland, dan zeg ik ‘Nederland’ of ‘een ‘plaats in het Nederlandse kassengebied, vlakbij Rotterdam en Den Haag’. En slechts heel af en toe antwoord ik met ‘Zuid-Holland’.

Da’s gek. Want de provincie is een van de belangrijkste bestuursorganen van het land. En niet alleen dat: een provincie heeft vaak een enorm sterk eigen karakter. Als ik bijvoorbeeld schrijf ’Friesland’, dan heeft u daar gelijk een beeld bij. Hetzelfde geldt bij ‘Limburg’ of ‘Drenthe’. U ziet gelijk landschappen, gezichten, steden, mensen.

Ik woon in Zuid-Holland. En ook onze provincie heeft een ijzersterk karakter. Een economisch én politiek belangrijke provincie met afwisselend stedenbouw en buitengebied. En de kust niet te vergeten.

In het geval van het tuinbouwcluster is Provincie Zuid-Holland bovendien een zeer betrouwbare en sterke partner. Achter de schermen speelt de provincie een actieve rol bij enorm veel programma’s en projecten: van financier tot sparringpartner, van vaandeldrager tot initiatiefnemer.

In de korte periode dat ik actief ben voor Greenport West-Holland ben ik de provincie talloze malen tegengekomen. Dat waren stuk voor stuk zeer goede bijeenkomsten. Want het fijne is: bij de provincie werken ook nog eens prettige mensen. Mensen die weten wat de rol is van het tuinbouwcluster, en welke potentie we nog hebben. Dat is plezierig samenwerken.

Daarom dacht ik: in het voorwoord van deze Update mag ik best wel eens een groot compliment geven aan onze belangrijkste partner. En als iemand voortaan vraag waar ik woon, dan zal ik vaker antwoorden met ‘Zuid-Holland’.

Angelique de Wit
Directeur Greenport West-HollandPin It on Pinterest