Jaarplan 2024

Provincie Zuid-HollandInformatiebijeenkomst MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland

Woensdag 13 april 2016
15:30 – 17:30 uur
Provincie Zuid-Holland
Zuid-Hollandplein 1
2596 AW Den Haag

De provincie Zuid-Holland organiseert in samenwerking met InnovationQuarter een informatiebijeenkomst over de subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland.
Bent u MKB-ondernemer in Zuid-Holland en actief op het gebied van een van de volgende topsectoren: water (incl. delta en maritiem), agri & food, tuinbouw & uitgangsmaterialen, hightech systemen & materialen (incl. ICT), chemie, bio based, life science & health, energie en logistiek? En wilt u met innovatie aan de slag? Dan is deze bijeenkomst interessant voor u.

MIT Zuid-Holland 2016

In 2016 is er € 8.544.000 beschikbaar voor deze subsidieregeling, waaraan de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Economische Zaken ieder de helft bijdragen. Deze Zuid-Hollandse subsidieregeling voorziet in de mogelijkheid voor MKB-ondernemers om innovatieadviesprojecten, haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten uit te voeren. Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om de subsidieregeling MKB innovatiestimulering Zuid-Holland (afgekort MIT Zuid-Holland) in 2016 open te stellen. De wijziging van de tekst voor de regeling is in voorbereiding. Wat al definitief is, zijn de openstellingsdata:

Voor ‘Innovatieadvies’ en ‘Haalbaarheid’ van 10 mei t/m 1 september 2016 op basis van first come first serve.
Voor ‘R&D samenwerking’ van 5 juli t/m 1 september 2016 op basis van tendering.

Programma

15:30 – 16:00 Inloop met koffie en thee

16:00 – 16:45 Plenair programma

  • Provincie Zuid-Holland over de belangrijkste kenmerken van de subsidieregeling, wat is er gewijzigd t.o.v. 2015?, het aanvraag- en beoordelingsproces en tips en trics voor indiening
  • InnovationQuarter over ondersteuning van het innovatief MKB bij consortiumvorming en projectontwikkeling
  • Ter inspiratie: ervaringen van een ondernemer met de MIT ZH.

16:45 – 17:30 Aan tafel met InnovationQuarter en de provincie Zuid-Holland in combinatie met netwerkborrel.

Business Developers van InnovationQuarter en medewerkers van de provincie Zuid-Holland gaan graag met u in gesprek over projectideeën, consortiumvorming en vragen over de regeling MIT ZH. Zo kunt u op laagdrempelige wijze verkennen wat voor u de mogelijkheden zijn.

Aanmelding

U kunt uzelf aanmelden voor deze bijeenkomst door voor 8 april a.s. een mail te sturen naar r.poolen@pzh.nl onder vermelding van Informatiebijeenkomst MIT ZH, uw naam en bedrijfsnaam, dan ontvangt u een bevestiging van aanmelding en een routebeschrijving.

Meer info

Op www.zuid-holland.nl/MITZH vindt u meer informatie over deze regeling. NB. Na publicatie van de gewijzigde subsidieregeling, subsidieplafond, deelplafonds en opening van het tijdvak (naar verwachting begin april), komt er meer info over deze regeling beschikbaar op de website.www.zuid-holland.nl/MITZHPin It on Pinterest