Jaarplan 2024

Trots op de ondernemers in de Greenport, dat is de reden waarom verschillende bestuursleden van de Greenport tijdens Dag van de Tuinbouw in de radio-interviews de ondernemers een hart onder de riem staken. Wat mij betreft is het elke dag Dag van de Tuinbouw. Want zonder tuinders geen gezonde verse groenten op ons bord, geen fleurige bos bloemen in de vaas en geen potplant voor een gezond binnenklimaat. Zonder de tuinder geen handel, geen logistiek en geen techniek. Zonder de tuinder geen Greenport.

Veel tuinders hebben het echter momenteel moeilijk door de energiecrisis. Bij een aantal ondernemers is de rek eruit, en dat doet pijn. Anderen zetten een stap bij in energiebesparing en zoeken andere creatieve oplossingen. Want ondernemers zitten gelukkig nooit stil. 

In de Greenport zitten we ook niet stil. Dat blijkt wel weer uit deze goedgevulde Update. De dag van morgen komt eraan en ook aan deze crisis zal weer een einde komen, dat is zeker., Daarom blijft het van belang dat we met elkaar blijven werken aan alle ambities van de Greenport, of het nu gaat om slimme, efficiënte logistiek, door het op de kaart zetten van het versnetwerk Mainport-Greenport. De inwoners van de stad laten zien waar hun gezondste lunch vandaan komt. Of ons kapitaal – human capital, de toekomstmakers van morgen, de Greenport tonen. Dit alles kan niet zonder ondernemers. Die trots en vol energie vertellen over hun bedrijf en de deur wagenwijd open zetten voor bezoekers ‘van buiten’.. 

Trots op de ondernemers, dat is ook de reden dat de Greenport West-Holland dit jaar de regionale partner is van de Tuinbouw Ondernemersprijs. We laten geen moment verloren gaan om ondernemers in de spotlight te zetten. De aandacht te vestigen op innovatieve, duurzaam ondernemerschap, met dit keer speciale aandacht voor creatieve ondernemers die laten zien dat de tuinbouw veel meer te bieden heeft. 

En bij prijzen gaat het niet alleen om de winnaar, maar om iedereen die meedoet en daarmee een beetje meer aandacht heeft gekregen en gegeven aan ons innovatieve en flexibele Greenport cluster. Onze Nederlandse trots: ‘The dutch way op alle fronten’.

 

Jolanda Heistek

Directeur Greenport West-HollandPin It on Pinterest