Jaarplan 2024

Jorn Schulting is aangesteld als de nieuwe programmasecretaris van Greenport West-Holland. Hij zal zich bezighouden met onder meer het verbinden van het netwerk en het bewaken van de voortgang van processen. “Toen ik de kans kreeg om bij Greenport West-Holland aan de slag te mogen gaan, twijfelde ik geen moment.” 

Kun je iets over jezelf vertellen?

‘Ik ben Jorn Schulting, de nieuwe programmasecretaris van Greenport West-Holland. Hoewel al een flink aantal jaren woonachtig in hartje Rotterdam, onthult mijn onveranderlijke ‘zachte g’ een geboren en getogen Eindhovenaar. Na mijn geboortestad te hebben verlaten heb ik respectievelijk geschiedenis, maatschappijgeschiedenis en bestuurskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ben ik sinds 2019 officieel alumnus (Ma. & Msc.). Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij detacheringsbureau Public Support, en ben ik het afgelopen anderhalf jaar ingezet als beleidsmedewerker Economie bij Gemeente Nissewaard en als projectsupporter bij Drechtsteden.” Public Support is een detacheringsbureau voor de publieke sector door de inzet van talent (young professionals) bij de ondersteuning van o.a. projecten en programma’s en inzet van hoogwaardige secretariële ondersteuning voor bestuur, directie en management.  

Wat worden je taken bij de Greenport?

“Bij de Greenport West-Holland mag ik met veel enthousiasme het komende jaar de Programmamanager Jolanda Heistek gaan ondersteunen in alle facetten binnen en buiten de Greenport. Denk hierbij aan ondersteuning bieden in het signaleren en verbinden van het netwerk van de Greenport, het verzamelen en stroomlijnen van relevante informatie, het bewaken van procesvoortgang en vastgestelde besluitvormingstermijnen, het zorgdragen voor inhoudelijke coördinatie van vergaderingen en bijeenkomsten en, ten slotte, het zorgen voor een gestructureerde dossiervorming.”

Waarom heb je gekozen voor de Greenport?

“Toen ik de kans kreeg om bij Greenport West-Holland aan de slag te mogen gaan, twijfelde ik geen moment. Werken binnen een dynamische omgeving met veel verschillende thema’s vind ik ontzettend tof. Immers, ik ben groot geworden in twee regio’s die stevig aan de weg timmeren om middels samenwerkingsverbanden tussen ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen op het regionale, nationale en internationale toneel een speler van belang te worden, en vooral te blijven. Ik sta dan ook met veel energie klaar om mijn aandeel te kunnen inbrengen op de stempel van onze Greenport voor de regio en ver daarbuiten.”Pin It on Pinterest