Jaarplan 2024

Greenport-partner Melanchthon Business School (MBS) heeft een nieuw schoolgebouw in Bleiswijk. Het pand is duurzaam, licht en compleet ingericht voor modern, eigentijds beroepsonderwijs, met voldoende faciliteiten voor theorie en praktijk. Nico van den Eijkel, algemeen directeur Melanchthon: “Een pareltje voor Lansingerland.”

VMBS staat voor goed beroepsonderwijs en daagt de leerlingen uit het maximale uit zichzelf te halen. Van den Eijkel: “Het nieuwe gebouw biedt de kans het onderwijs verder te verrijken en te verbinden met het MBO en het bedrijfsleven in de regio.”

Overheid, ondernemers en onderwijs waren nauw betrokken bij de ontwikkeling van de school. De samenwerking tussen de ‘drie O’s’ wordt bij het schoolgebouw verbeeld door drie bomen. Directeur Cees de Jong, ‘overal waar deze drie O’s goed met elkaar samenwerken floreert het beroepsonderwijs’. De drie O’s kwamen elk met een eigen advies voor de school aan het woord.

Jeroen Heuvelink, wethouder Lansingerland, gaf aan dat “de gemeente Lansingerland de partijen bij elkaar brengt en op deze wijze goede samenwerking bevordert”. Ilone Ammerlaan, ondernemer en voorzitter van VNO-NCW Oostland, benadrukte dat “samenwerking tussen ondernemers en onderwijs de sleutel is voor kwaliteit en aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt”.

olgens Gert Kant, voorzitter Raad van Bestuur Lentiz Onderwijsgroep, “vormt deze samenwerking in het Oostland een unieke kans voor leerlingen om voldoende tools voor de toekomst te ontwikkelen”.

Aan het einde van de officiële deel van de opening zetten Gert Kant en Henk Post, voorzitter Raad van Bestuur CVO hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst tussen Lentiz en Melanchthon in de nieuwe school Lentiz MBO Oostland die september 2018 van start gaat. MBS Bleiswijk biedt beroepsonderwijs in vmbo én mbo aan en bereidt leerlingen voor op de moderne maatschappij. De Jong: “Niet voor niets staat ‘business’ prominent in de naam van de school. Onze opleiding is sterk verbonden met de bedrijvigheid in regio Oostland. Dat biedt veel voordelen. Door deze verbinding is het onderwijsprogramma steeds ‘up to date’ en leerlingen krijgen een goed beeld van nieuwe ontwikkelingen.”

De Greenport sluit zich daar van harte bij aan. Goed beroepsonderwijs in een inspirerende omgeving is de basis voor de Greenport van de toekomst.Pin It on Pinterest