Jaarplan 2024

35 ondernemers uit de Greenport bezochten onlangs het Fieldlab Robohouse in Delft. Doel van deze bijeenkomst die georganiseerd werd door InnovationQuarter en het netwerk Smart Horticulture (Berenschot) was het inspireren, verbinden en delen van kennis op het gebied van robotisering.

Jaimy Siebel van Robohouse vertelde de deelnemers over de mogelijkheden die Robohouse biedt bij de ontwikkeling van oplossingen op het gebied van robotisering. Vervolgens gingen de deelnemers zelf aan de slag met het robocanvas. Deze tool is ontwikkeld om robo-experts én domeinexperts samen inzicht te laten krijgen in de uitdagingen en mogelijkheden van robotisering. Processen die werden uitgewerkt in de verschillende sessies varieerden van het plukken van snoeptomaten tot het toppen van planten en het analyseren van de vruchtzetting bij paprika.

In het laatste deel van het programma vertelden twee startups die zich bezighouden met robotisering in de tuinbouw over hun oplossingen. Bram Tijmons van Pats liet zien hoe ze bezig zijn met het vinden van een oplossing voor vliegende insecten met behulp van mini-drones. Daarna was het de beurt aan Simone Keijzer van Gearbox innovations die vertelde over de diverse mogelijkheden van vision en robotica in verschillende teelten.

Neem voor meer informatie over robotica en digitalisering in de tuinbouw contact op met Colinda de Beer, business developer horticulture bij InnovationQuarter.Pin It on Pinterest