Jaarplan 2024

Welke gevolgen hebben ontwikkelingen als ‘on demand delivery’, e-commerce en ‘af tuin verkoop’ op de agrologistieke bedrijventerreinen in de Greenport? En hoe kunnen agrologistieke dienstverleners beter samenwerken om hun positie te versterken? Dat wordt de komende periode onderzocht. Zo worden bestaande onderzoeken geanalyseerd en ondernemers geïnterviewd.

Agrologistiek is een van de pijlers van de Greenport. Wethouder Albert Abee van de gemeente Lansingerland is bestuurlijk ambassadeur van dit thema, Coen Meijeraan van Royal FloraHolland thematrekker.

Tijdens het onderzoek door een kennisconsortium van Buck Consultants, Florpartners en Posad wordt van de tien agrologistieke bedrijventerreinen in de Greenport de kwaliteit bepaald. Daarnaast wordt in kaart gebracht welke ontwikkelingen de toekomst van de agrologistiek bepalen, wat de marktprognose is en hoe regionaal kan worden samengewerkt, bijvoorbeeld op het gebied van acquisitie, positionering en promotie.

Bekijk de presentatie die onlangs aan de Greenboard (vertegenwoordiging partners van de Greenport) werd gegeven over het onderzoek naar agrologistiek in de Greenport.

Neem contact op met de Thematrekker Logistiek & Infrastructuur: Coen Meijeraan coenmeijeraan@royalfloraholland.comPin It on Pinterest