Jaarplan 2024

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2016, zetten Wageningse plantenonderzoekers de deuren open. Op zaterdag 1 oktober van 12.00 tot 17.00 uur is het open huis op de Bleiswijkse glastuinbouw-locatie van Wageningen University & Research. Op zondag 2 oktober is iedereen van harte welkom op Wageningen Campus.

Het Weekend van de Wetenschap is in Nederland inmiddels een bekend fenomeen. Ieder jaar krijgt het publiek door heel Nederland de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van wetenschap en technologie. Met veel activiteiten, die gericht zijn op de jeugd. Wageningen UR doet praktisch ieder jaar wel mee, bijvoorbeeld met publiekslezingen. Dit jaar pakken de plantenonderzoekers van Wageningen UR groot uit: ze zetten op twee locaties de deuren open.

Glastuinbouwonderzoek

De locatie voor glastuinbouwonderzoek in Bleiswijk, met een groot complex van onderzoekkassen, bestaat tien jaar. Dat is een mooie gelegenheid om op zaterdag 1 oktober een klein beetje terug te blikken en vooral vooruit te kijken. De onderzoekers laten zien wat voor kennis er nu ontwikkeld wordt en welke innovaties er in de pijplijn zitten voor de (glas)tuinbouw van de toekomst.

 

 Pin It on Pinterest