Jaarevent 2023

Programma Jaarevent ‘De weg naar resultaat’

sion - de lierDatum:      11 mei 2017

Tijd:            14.30  – 17.15 uur

Locatie:      Sion, Zijtwende 55, 2678 LS De Lier

 

Op 11 mei vond ons jaarevent 2017 plaats. Een verslag en diverse links naar downloads kunt u via deze pagina vinden.

Een vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. Dat is waaraan de Greenport werkt. Welke weg bewandelt de Greenport richting die toekomst? En welke mijlpalen zijn nu al bereikt? Daarover gaat het Jaarevent ‘De weg naar resultaat’ op 11 mei 2017. Keynotespeaker van het Jaarevent is Rob de Wijk.

Resultaat, daar is waar het om draait bij de Greenport. En in deze tijden bereik je resultaat niet in je eentje, maar juist door samen te werken. De Greenport kiest daarbij voor partners van zowel binnen als buiten het tuinbouwcluster. Grensontkennend Samenwerken noemen we dat.

Tijdens het Jaarevent – gepresenteerd door Marijke Roskam en geopend door onze voorzitter gedeputeerde Adri Bom-Lemstra – komen alle voor de Greenport belangrijke thema’s aan bod.

Programma

14.30 uur: Ontvangst

15.00 uur: Opening door dagvoorzitter Marijke Roskam

15.05 uur: De weg naar resultaat door gedeputeerde Adri Bom-Lemstra, voorzitter van de Greenport.

15.15 uur: Kennis en Innovatie

De Nederlandse tuinbouw moet weer nummer 1 worden in kennis & innovatie. De Greenport werkt aan die ambitie door onder meer het Innovatiepact. Gert Kant, voorzitter Raad van Bestuur van Lentiz en Ferrie Förster, wethouder gemeente Delft vertellen waarom we moeten blijven investeren in kennis en innovatie. Daarnaast zijn er korte pitches van Jeroen van Heijningen (student TU-Delft) over de Greenporthub, Chris Ramsay (student Inholland Delft) van start-up Applied Drones Innovation en van Axel Persoon van start-up Kweecker.

 

Coen Meijeraan15.45 uur: Agrologistiek

Een gezond tuinbouwcluster kan niet zonder een goed ingerichte agrologistiek en infrastructuur. Daarom moeten er voldoende agro-logistieke bedrijventerreinen zijn. Daarnaast werkt de Greenport aan nieuwe slimme logistieke oplossingen. Coen Meijeraan van Royal FloraHolland en bestuurslid van de Greenport, geeft hierop zijn visie.

 

15.55 uur: Roadmap Next Economy voor de Greenport

De Greenport ligt in een van de belangrijkste economische regio’s van het land. Deze regio staat voor tal van uitdagingen. De Roadmap Next Economy werkt aan een routekaart naar een nog vitalere economie. Jan Rotmans – lid van de strategiegroep van de Roadmap Next Economy – vertelt in een videoboodschap aan de Greenport waarom het tuinbouwcluster kan (of moet) kantelen.

 

16.05: Geopolitiek en de Greenport

Keynotespeaker van het Jaarevent is Rob de Wijk, oprichter en directeur van The Hague Centre for Strategic Studies. De Wijk is dé deskundige op het gebied van internationale betrekkingen en geopolitiek. Tijdens zijn presentatie vertelt hij welke gevolgen internationale ontwikkelingen (in ons eigen land, maar ook in bijvoorbeeld de VS, China of Rusland) hebben op de wereldwijde energiemarkt. Daarnaast gaat hij in op andere internationale ontwikkelingen die van belang zijn voor het tuinbouwcluster en voor het opzetten van ecosystemen rondom mega-cities. Recent heeft hij het boek De nieuwe revolutionaire golf uitgebracht. De praktische oplossingen voor complexe uitdagingen in zijn eerdere boek 5 over 12 houdt menigeen ook nog steeds bezig.

Theo Duijvestijn16.40 uur: BioBased Economy

De biobased economy biedt enorme kansen voor de tuinbouw. En het mooie nieuws is: binnen de Greenport zijn al enorme stappen gezet: een toenemend aantal bedrijven werkt aan nieuwe verdienmodellen met plantinhoudstoffen. Theo Duijvestijn (Wethouder gemeente Westland en ambassadeur Biobased Greenport) vertelt over het belang van de biobased economy en welke stappen al zijn gezet.

Marijke Roskam interviewt ervaren en nieuwe ondernemers over die verdienmodellen van de toekomst.

 

17.00 uur: Afsluiting door Marijke Roskam samen met programmamanager Jolanda Heistek en voorzitter Adri Bom-Lemstra;

 

17.15 uur: Einde programma en start netwerkborrel

 

 

Vanwege de grote belangstelling voor het Jaarevent en de maximumcapaciteit van de locatie kunt u zich niet meer inschrijven. U kunt zich wel aanmelden voor de reservelijst: in dat geval ontvangt u van ons bericht zodra we uw inschrijving definitief kunnen maken.

 

Programma Jaarevent 2017 ‘De weg naar resultaat’Pin It on Pinterest