Jaarplan 2024

Dit jaar gaat de redactie van KAS, GroenteNet en SierteeltNet op zoek naar ‘de meest coöperatieve teler van Nederland’. Feitelijk is het thema van Ranking the Grower dit jaar dan ook ‘samenwerking’. We gaan op zoek naar opvallende, succesvolle of unieke vormen van samenwerking tussen een teler en een andere partij of partijen.

Dat kan gaan om een telersvereniging of afzetcoöperatie, maar ook om een cluster van bedrijven dat bijvoorbeeld gezamenlijk aardwarmte afneemt of op andere wijze samenwerkt op gebied van energie. Maar denk ook aan telers die samen met een veredelaar en afzetpartij een marketingconcept hebben opgezet of een teler die een duurzaam project is gestart met andere partijen. Of een teler die nauw samenwerkt met een goed doel. Kortom, elke vorm van samenwerking kon worden aangemeld voor Ranking the Grower 2016, hoe groot of klein die ook is. En hoe langdurig of pril die is.

Inmiddels is de inschrijving voor Ranking the Grower 2016 gesloten. Er zijn vele aanmeldingen gedaan. Binnenkort neemt de redactie contact op met iedereen die een nominatie heeft gedaan. Op basis van de inzendingen stelt de redactie van KAS enkele categorieën samen. In elke categorie zal dan uiteindelijk door een vakjury een ‘ranking’ worden bepaald, die tijdens het Ranking the Grower Event komende zomer, op woensdag 24 augustus wordt gepresenteerd. (LET OP: datum is gewijzigd!)

Jolanda Heistek, programmamanager Greenport, zal plaatsnemen in de vakjury.

Meer informatie over Ranking the GrowerPin It on Pinterest