Jaarplan 2024

Op 22 en 23 september is in Rotterdam de tweede editie van Rotterdam Unlocked. Dit tweedaags festival staat dit jaar in het teken van Circulaire Economie. Greenport West-Holland is een van de ecosysteem-partners van Unlocked.

Rotterdam Unlocked – een initiatief van Up!Rotterdam – heeft als doel global innovators naar Rotterdam te brengen, kansen te creëren voor de regio  en het lokale innovatie ecosysteem met partners en gemeentes bij elkaar te brengen. Voor het event worden internationale startups en scale-ups uitgenodigd.

Rotterdam Unlocked is onderdeel van het Upstream Festival (21-27 september). Het programma van Rotterdam Unlocked bestaat uit een inhoudelijk programma (zie https://rotterdamunlocked.com/program/) en een aantal challenges, onder meer over Zero Waste.

Een van de challenges komt van de gemeente Rotterdam, partner van Greenport West-Holland. Rotterdam streeft naar vermindering van de CO2-uitstoot en een meer circulaire economie. Daarom zoekt de gemeente oplossingen die de afvalstromen van Rotterdammers in alle stadia van de waardeketen kunnen beïnvloeden; productie, preventie, vermindering, hergebruik, recycling en upcycling. Het gaat daarbij om afvalstromen zoals plastic, papier, textiel, biomassa en afvalwater, die kunnen worden omgezet in nieuwe producten of grondstoffen.

Startups en scale-ups worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de challenges: https://rotterdamunlocked.com/challenges/.

 

 

 Pin It on Pinterest