Jaarplan 2024

Agribusiness Academy (AA), partner van het Innovatiepact, ontwikkelde een praktijkgerichte, onderwijsaanpak voor professionals en ondernemers in de Agri-Foodsector. Het programma ‘Food & Agribusiness Management in a Digital Age’ traint deelnemers in het ontwikkelen van duurzame en schaalbare businessmodellen. Een deel van de deelnemers ontwikkelt zich verder tot coach onder licentie van Agribusiness Academy. Dit maakt de aanpak schaalbaar. Het ultieme doel is om wereldwijd zoveel mogelijk talent te trainen voor een impactvolle carrière in de Agrifood sector. In februari 2020 starten het eerste cohort in Nederland. 

Het programma “Food & Agribusiness Management in a Digital Age” stelt deelnemers in staat om markttrends te begrijpen, nieuwe kansen te zien en duurzaamheid te implementeren in elke schakel van de waardeketen. De onderwijsaanpak bestaat uit interactieve online content in combinatie met 1-op-1 coaching en on-site sessies voor het versterken van het deelnemersnetwerk.  

Hoeksteen van de aanpak is de zorgvuldige selectie van deelnemers. Deze is gericht op het bieden van de optimale leerervaring voor iedere deelnemer. Daarnaast wordt gezocht naar een match tussen de deelnemers, zodat er een versterkende dynamiek ontstaat. Dit is belangrijk tijdens het programma, maar zeker ook daarbuiten. Deze aanpak is voor het eerst gelanceerd in september dit jaar vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika. De 23 deelnemers van dit cohort zijn slechts 1,5 maand “onderweg” en vormen nu al een echte community. Ook de eerste zakelijke samenwerkingen zijn een feit.  

De achtergrond van deelnemers is zeer divers, maar allen delen zij een passie voor de sector. Zij willen leren hun producten en ideeën beter in de markt te zetten. Een belangrijke voorwaarde is dat men tenminste 3 jaar werkervaring heeft. Dit is veelal binnen de sector, maar het programma is ook geschikt voor carrière switchers. Zo is in het eerste cohort een Griekse advocate die het boerenfamiliebedrijf van haar vader over gaat nemen en een Telecom-marketing professional die nu als ondernemer de cacao-sector in Nigeria nieuw leven in wil blazen.  

Een andere onderscheidende pijler van de Agribusiness Academy aanpak is het curriculum ontwerp. Het curriculum ligt alleen op hoofdlijnen vast, met als “backbone” een aantal vaste en zeer praktische analyse modellen. De inhoud wordt verder bepaald op basis van de specifieke uitdagingen van deelnemers. Dit zal dus per cohort verschillen.  Om deze flexibiliteit te kunnen bieden is er in de afgelopen jaren gebouwd aan een zeer uitgebreide bibliotheek van 200+ online modules in de vorm van webinars, expert-interviews, casus analyses en test-modules. Al deze content wordt verzorgd door Agrifood-experts met een duidelijk track record in hun vakgebied. 

In Afrika zitten er inmiddels 3 groepen vol, en de verwachting is dat in 2020 elke maand 1 nieuw cohort starten. Vanwege dit succes en de belangstelling uit Europa, start het programma in februari 2020 ook in Nederland. Meer informatie op https://agribusiness.academy/europe. Voor ideeën of vragen kunt u contact opnemen met Debora van Zee, Lead coördinator voor Agribusiness Academy in Nederland.



Pin It on Pinterest