Jaarplan 2024

Theelers – een samenwerking van vier bedrijven in het glastuinbouwcluster – heeft de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’ van de Tuinbouw Ondernemersprijs gewonnen. De themaprijs was een initiatief van Greenport West-Holland, dat dit jaar regiopartner was van de Tuinbouw Ondernemersprijs. De prijsuitreiking vond plaats bij Koppert Cress in Monster. Theelers ontving de prijs uit handen van gedeputeerde Meindert Stolk, voorzitter van de Greenport. We feliciteren Theelers van harte met deze aansprekende prijs.

Start-up Theelers zet restmaterialen en bijproducten om tot een nieuw product voor de consumentenmarkt: kruidenthee melanges. Theelers is ontstaan vanuit een gezamenlijke ambitie van vier kwekers: Corn Bak Bromelia (Assendelft), de Kruidenaer (Etten-Leur), Westlandpeppers (De Lier) en Gova (Nispen). De wijze waarop zij hun krachten bundelen vindt de jury een voorbeeld voor de sector. De vier ondernemers zetten elkaars expertise in om zo samen een stap te zetten in innovatieve productontwikkeling in de glastuinbouw.
Pieter Boekestijn: “Theelers staat voor samenwerking, kwaliteit en passie voor horticultuur. We zijn trots en vereerd dat we door onze gewassen samen te brengen de themaprijs ‘nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’ gewonnen hebben. Het is nu tijd om door te pakken met het naar de markt brengen van ons product.”Pin It on Pinterest