Jaarplan 2024

Onlangs startte de 23-jarige Marte Nooijen als trainee bij de Greenport, vanuit de provincie Zuid-Holland. Ze zal zich vooral bezighouden met de Human Capital Agenda, met internationalisering en met de randvoorwaardelijke ambitie ‘Robuust Ecosysteem’.

Wie is Marte Nooijen?

“Ik woon in Den Haag. Ik heb Liberal Arts & Sciences gestudeerd aan de University College Roosevelt in Middelburg en Public Policy & Management aan de University of Glasgow. Vanuit de overtuiging dat de vraagstukken van tegenwoordig niet meer gebaat zijn bij een sectorale oplossing ben ik dus gestart met een breed georiënteerde bachelor. Daarna heb ik me gespecialiseerd in governance en management, vooral op het gebied van duurzaamheid. En mijn hobbies? De natuur in en het podium op! Ik sta ook veel op het podium: als koorzanger en als singer-songwriter.”

Wat ga je doen als trainee bij de Greenport?

“Dat is een aantal taken. Ik ga me vooral inzetten voor een van de randvoorwaardelijke ambities ‘Robuust Ecosysteem’. Ik denk en werk met Jolanda Heistek mee om ons netwerk te analyseren, versterken en uit te breiden. Daarnaast ga ik me inhoudelijk bezighouden met de Human Capital agenda en internationalisering. Voor de HCA ga ik werken aan een programma rondom Next Generation Ondernemers.”

Waarom heb je gekozen voor Greenport?

“ik wilde graag ergens werken waar ‘het gebeurt’. Waar mensen over hun organisatie- en sectorgrenzen heen kijken, netwerken vormen en zo in staat zijn om echt een transitie op gang te brengen. De energie van de Greenport West-Holland sprak me aan, en ik werd geïnspireerd door de drive van de teamleden die ik ontmoette. Daarnaast is duurzaamheid een thema waar ik enthousiast van word. Ik deel de visie van de Greenport dat duurzaamheid ontstaat uit een balans tussen sociale, ecologische en economische factoren, wat ik goed terugzag in het programma. Gecombineerd met mijn achtergrond in netwerkend werken en duurzaamheid leek het me dus een goede match!”

Hoe bevalt de Greenport tot dusver?

“Mijn eerste kennismaking met de Greenport was een dag georganiseerd door de provincie. Alle elementen van de triple helix-samenwerking kwamen voorbij, een teler, een gemeente en een onderzoekslocatie. Drie verschillende perspectieven, maar met allemaal een ongelofelijke passie gemeen. Niet alleen ik, maar de hele groep kwam terug vol energie en bewondering voor de passie en innovatie die elke organisatie uitstraalde.

Ook op het jaarevent viel me op dat successen worden gevierd, maar ook een kritische noot niet ontbreekt. Gecombineerd met een betoog over briljante mislukkingen zie ik een ambitieus netwerk dat wil blijven leren en innoveren, en ambities ook wil realiseren. Daar krijg ik energie van, en draag ik de komende acht maanden graag wat aan bij.”Pin It on Pinterest