Jaarplan 2024

Meer dan 150 vrouwen uit de voedselsector namen onlangs deel aan ‘Vrouwen & Voedsel’. Doel van het event in het Provinciehuis van Utrecht was het bevorderen van duurzame voedselsystemen en het benadrukken van de rol van vrouwen in de transitie naar een duurzamere toekomst voor ons voedsel. Het evenement bood diverse workshops, zoals ‘Nieuwe Lunchcultuur op de Werkvloer’ door Natasja van der Lely (Greenport West-Holland) en Marjolein Geurts (BeBright).  

De beweging ‘Nieuwe Lunchcultuur’ is een initiatief van BeBright, Rabobank en GroentenFruit Huis. In samenwerking met het actieprogramma Gezondheid & Geluk van Greenport West-Holland worden dit jaar zogenoemde communities of practice georganiseerd om ambitieuze werkgevers  in een programma van 8 maanden te helpen met het creëren van een nieuwe lunchcultuur binnen hun organisatie. De ambitie van de werkgever wordt vertaald in concrete activiteiten en werknemers worden hierbij betrokken. Succesvolle organisaties  worden beloond  met een award. 

Tijdens de workshop werd een vierfasenplan geintroduceerd gericht op het ondersteunen van werkgevers met ambitieuze doelstellingen ten aanzien van de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers. Deelnemers kregen vernieuwende inzichten aangereikt voor het creëren van een gezonde en duurzame lunchcultuur binnen hun organisatie. De workshop benadrukte de rol van de werkgever en de positieve impact van een groenterijk, relaxte, sociale lunch binnen de werkomgeving op de gezondheid, het ziekteverzuim, en de zorgkosten van medewerkers.  

Natasja van der Lely: “De samenwerking tussen diverse stakeholders, waaronder werkgevers, cateraars, en overheden, onderstreept de gezamenlijke inzet voor een gezondere en duurzamere voedeselomgeving  en zet Zuid-Holland op de kaart als een koploper in deze transitie.” 

Ben je een actieve werkgever met ambities op het gebied van bijvoorbeeld een gezonde lunch? Meld je dan aan bij Natasja van der Lely via natasja.vanderlely@greenportwestholland.nl.  Pin It on Pinterest