Zomerconferentie Greenport Holland en Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
18 juni 2015
Ideeën en partijen koppelen, innovatie stimuleren en nieuwe marktkansen ontwikkelen!
Thema: Innovatie en matching
Locatie: Miele Inspirience Centre, De Limiet 2, 4131 NR Vianen
Programma:
14.30 – 15.00 uur Ontvangst en registratie
15.00 – 15.10 uur Opening door voorzitter Loek Hermans van Greenport Holland en
boegbeeld van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
15.10 – 15.15 uur Miele Inspirience Centre
15.15 – 16.00 uur Oprichter Samuel Levie van Youth Food Movement
16.00 – 16.40 uur Presentatie resultaten van de Green Innovation Boost
16.40 – 17.00 uur Bekendmaking winnaars
17.00 – 17.05 uur Afsluiting
17.05 – 18.00 uur Napraten, borrel
U kunt zich aanmelden via deze link: http://goo.gl/forms/wZlYzGaWFR
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging, met details over de conferentie.
Inschrijving is gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht u alsnog niet kunnen komen, meldt u zich dan af via [email protected].
Keynote Speaker Samuel Levie:
Samuel is gepassioneerd voorvechter van goed en eerlijk eten. Samuel richtte in 2008 de Youth Food Movement en de YFM Academie op. Samuel kan als geen ander mensen met elkaar verbinden en beweging realiseren. Hij spreekt op diverse evenementen over voedsel, trends en ondernemerschap en staat nog geregeld in de keuken. Samuel studeerde af op Sustainable Food Production (Bestuur en Beleid) aan de Universiteit van Amsterdam. In 2010 werd Samuel benoemd tot Maatschappelijk ondernemer van het jaar en in 2012 tot Food Trendwatcher van het jaar.
Samuel is al sinds jongs af aan in de ban van voedsel en de wereld die daar achter schuil gaat. Hij studeerde politicologie en richtte zich op het mondiale voedselsysteem, tegelijkertijd blijft hij met zijn voeten in de klei en richt hij een eetcafé voor studenten op waar hij chef is. Samuel van het ondernemende soort en zo zette hij de Youth Food Movement, het Food Film Festival, Brandt & Levie Worstmakers en Food Cabinet op.
De Green Innovation Boost:
Tijdens de Green Innovation Boost gaan experts van binnen én buiten de sector aan de slag om ingediende concepten versneld een stap verder te brengen. Tijdens de conferentie worden de resultaten en de winnaars gepresenteerd.
Thema’s van de boost zijn:
- Big food data:de huidige technologie maakt voortdurende integratie van verschillende gegevensstromen mogelijk. Het maakt dataverrijking beschikbaar, betaalbaar en toepasbaar. Hoe kunnen de consument en de tuinbouwsector nog meer profiteren van big data services?
- Voedselveiligheid:bij de aankoop van verse producten staat de veiligheid bovenaan bij de consument. Voedselveiligheid draait om herkomst, inhoud, veiligheid, beschikbaarheid en kwaliteit. Hoe kan de groente- en fruitsector innovaties inzetten om op een gemakkelijke en aantrekkelijke manier de consument in staat te stellen veilige keuzes te maken?
- Voedingswaarde:de wereld vraagt innovatieve oplossingen om steeds meer mensen van kwalitatief hoogwaardig voedsel te voorzien. Gezonde voeding kan een oplossing bieden voor welvaartsziektes als diabetes, hart- en vaatziektes en overgewicht. En hoe kunnen we verse voeding extra meerwaarde geven en als zodanig op de winkelvloer herkennen?
De vakjury wordt gevormd door:
- JanWillem Breukink (INCOTEC Group BV / lid Topteam T&U) – juryvoorzitter
- Emma Coles (vice-president Corporate Responsibility Ahold)
- Geleyn Meijer (voorzitter domein Digitale Media en Creatieve Industrie, Hogeschool van Amsterdam)
- Samuel Levie (oprichter Youth Food Movement)
Ik zie uit naar uw komst!
Tot 18 juni op de conferentie!
Loek Hermans
Voorzitter Greenport Holland
Boegbeeld Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen