energie
energie

5 tot en met 16 oktober: Dutch Food Week

Dutch Food Week (5-16 oktober 2019) laat op feestelijke wijze zien hoe in heel Nederland wordt gewerkt aan gezond, lekker en veilig voedsel voor iedereen. Tijdens Dutch Food Week delen partijen als de wetenschapper, boer, kok, voedselproducent, foodexpert en retailer, hun enthousiasme, kennis en kunde met heel Nederland.

Dutch Food Week laat de laatste innovaties zien op het gebied van voedsel en voedselproductie. Deze sector is modern en internationaal, kansrijk om in te studeren of te werken. Aantrekkelijk om in te ondernemen en te investeren. Tijdens regionale en nationale activiteiten ontdekt de bezoeker van Dutch Food Week alles over de meest productieve, maar ook een innovatieve sector in Nederland. En hoe we samenwerken aan de voedselsystemen van vandaag én morgen. www.dutchfoodweek.nl

Over Dutch Food Week

Dutch Food Week wordt georganiseerd van 5 t/m 16 oktober. De initiatiefnemers zijn: Topsector Agri & Food en de agrifood en tuibouwregio’s AgriFood Capital, Greenport West-Holland en Brightlands Greenport Venlo. Bekijk de website van Dutch Food Week voor alle partners.

Meedoen aan Dutch Food Week?

Heeft uw bedrijf of organisatie plannen voor een eigen evenementen tijdens Dutch Food Week? Neem dan contact op met de Greenport. U kunt uw event ook direct aanmelden bij Dutch Food Week.

Dutch Food Week in de Greenport

Hieronder vindt u een overzicht van alle evenementen die rondom en tijdens de Dutch Agri Food Week plaatsvinden (onder voorbehoud).

9 oktober: Solex Groente Tour

Speciaal voor studenten. Tijdens de Solex Groente Tour ga je op de solex (hoe kan het ook anders) op pad door een van Nederlands bekendste tuinbouwgebieden, het Westland. Onderweg zijn er twee tussenstops. Daar leer je zelf Oma’s Ambachtelijke Tomatensoep maken en hoe lekker, gezond en pittig pepers kunnen zijn. En aan het eind mag je weer naar huis. Lees meer over de Solex Groente Tour

7-11 oktober: De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek

Van 7 tot en met 11 oktober organiseert Biobased Greenport West-Holland ‘De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek’. Tijdens deze week zijn er onder meer een excursie en mini-symposium over het gebruik van tuinbouwrestmaterialen voor de kweek van insecten. Bekijk de speciale webpagina voor het complete programma

Tijdens Dutch Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Het doel van de week is innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding.



Pin It on Pinterest