Agritech
energie
energie

9 tot en met 16 oktober: Dutch Food Week

Dutch Food Week (9-16 oktober 2021) laat op feestelijke wijze zien hoe in heel Nederland wordt gewerkt aan gezond, lekker en veilig voedsel voor iedereen. Tijdens Dutch Food Week delen partijen als de wetenschapper, boer, kok, voedselproducent, foodexpert en retailer, hun enthousiasme, kennis en kunde met heel Nederland.

Dutch Food Week laat de laatste innovaties zien op het gebied van voedsel en voedselproductie. Deze sector is modern en internationaal, kansrijk om in te studeren of te werken. Aantrekkelijk om in te ondernemen en te investeren. Tijdens regionale en nationale activiteiten ontdekt de bezoeker van Dutch Food Week alles over de meest productieve, maar ook een innovatieve sector in Nederland. En hoe we samenwerken aan de voedselsystemen van vandaag én morgen. 

Heeft uw bedrijf of organisatie een idee voor een event tijdens DFW? Mail dan met communicatie@greenportwestholland.nl. 

Activiteiten in de Greenport-regio

Lectorale rede Feike van der Leij ‘De kracht van smaak!’

ma 11 oktober

Dr. Feike van der Leij, lector Health & Food bij Hogeschool Inholland houdt op maandag 11 oktober (11.00-17.30) zijn lectorale rede tijdens de viering van het 5-jarige jubileum van Food Innovation Community Amsterdam (FICA). Hij gaat tijdens zijn rede in op zijn omvangrijke onderzoeksprogramma ‘Food for Happy Ageing’, waarmee hij sturing geeft aan de mooie ambities van zijn onderzoek. Daarnaast geeft hij antwoord op de vraag: ‘hoe kunnen we voeding zodanig veranderen dat mensen langer gezond blijven, op een gelukkige manier, en tegelijkertijd de duurzaamheid van de voedselketen verbeteren?’ De locatie van de lectorale rede ‘De kracht van smaak!’ is Pakhuis de Zwijger.

Meer info

Rondleiding Tomatoworld incl. bezoek Data Gedreven Demonstratie kas

wo 13 oktober 2021 10:00 – 11:30

Tomatoworld is een informatie en educatiecentrum in Westland dat uitdrukking geeft aan de grote waarde van de Nederlandse glastuinbouwsector en haar evidente bijdrage aan de wereldvoedseluitdaging.
Een bezoek aan Tomatoworld is een ultieme beleving waar al uw zintuigen geprikkeld worden. U wordt bewust van de mondiale uitdagingen waarvoor we met elkaar staan en de oplossingen die de Nederlandse glastuinbouw te bieden heeft voor het wereldvoedselvraagstuk. U krijgt op uw wensen afgestemde informatie van zeer ervaren gidsen over o.a. duurzame teeltwijze, innovatieve technieken en kennis van het Nederlandse tuinbouwcluster. De demonstratiekas van Tomatoworld is de ultieme data op afstand gestuurde gedreven kas (DDAG), de toekomst van het telen!

Meer info

Eerste editie Plant The Future Diner

do 14 oktober 2021 18:30 – 22:30

De Transitiecoalitie Voedsel organiseert samen met Nieuwspoort het eerste Nieuwspoort Plant the Future diner. Voortaan een jaarlijks gezond en duurzaam diner tijdens de Dutch Food Week. Jonathan Karpathios, chef en mede-eigenaar van The Farm Kitchen in Hoofddorp, zal samen met de keukenbrigade van Nieuwspoort een Plantpowered driegangendiner bereiden. Natuurlijk met een interessant programma en een gerenommeerde keynote speaker. Dus regel alvast je tafelreservering. Tijdens het Plant The Future diner proef en beleef je hoe we met elkaar naar een toekomstbestendig voedselpatroon kunnen waarin plantaardig het nieuwe normaal is. Dat betekent meer seizoensgebonden en duurzaam geproduceerde plantaardige eiwitten en minder vlees, vis en zuivel. Dat is waar Transitiecoalitie Voedsel zich al sinds 2017 voor inzet.

Meer info

Theatercollege Non-sens van Hidde de Brabander, Westland Theater De Naald

do 14 oktober 2021 20:15 – 21:45

Op donderdag 14 oktober, tijdens de Dutch Food Week, neemt Hidde de Brabander zijn gasten in een college/proeverij mee in zijn verhaal en een eetbare reis langs de 5 zintuigen, het zesde continu meenemend. Theatercollege Non-sens is de eerste voorstelling in de serie De Proeftuin, een serie van vier theatercolleges in Westland Theater De Naald die aansluiten op maatschappelijke thema’s zoals gezonde voeding en duurzaamheid. Verspreid over het seizoen komen Hidde de Brabander, Dokter Juriaan, Joël Boekaert en Marijen Vogelzang langs in De Naald om hun visie en kennis over voedsel met ons te delen.

Meer info

Op Foodcamp bij jouw Caring Farmer!

za 16 oktober 2021 14:30 – 17:00

Caring Farmers en Lekker Boer nodigen u uit voor een Foodcamp, een leuk en leerzaam middagje uit voor het hele gezin. Kinderen kunnen zich met hun ouders uitleven tijdens een bootcamp, letterlijk in beweging komen voor hun eten. Vervolgens gaan we samen op avontuur. Samen met de boer oogst je je eten bij elkaar dat je vervolgens ter plekke met een echte chefkok bereidt. En terwijl de kinderen kijken wie de meeste beestjes kan ontdekken, beantwoordt de boer al jullie vragen: waarom is de bodem zo belangrijk? Waarom is hij op deze manier gaan boeren?

Meer info

 

Tijdens Dutch Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Het doel van de week is innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding.Pin It on Pinterest