Jaarplan 2024

Vele tientallen medewerkers van bedrijven uit het Greenport-cluster krijgen vrijdag aanstaande door hun werkgever De Gezondste Lunch geserveerd. Aanleiding daarvoor is de oproep van Greenport West-Holland om op de Nationale Groente- en Fruitdag van 14 oktober extra aandacht te besteden aan gezondheid.

Van 8 tot en met 15 oktober is de achtste editie Dutch Food Week. De agrarische sector laat dan zien wat voor gezonde, lekkere én duurzame producten we produceren. Greenport West-Holland is een van de initiatiefnemers van DFW, en bedacht De Gezondste Lunch als invulling voor de Dutch Food Week. Daaraan doen dit jaar onder meer mee Greenpack, Kickstad, Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, DOES Adviesgroep, Floréac en The Young Digitals.

Pamela van Dam, HR-adviseur bij Greenpack: “Onze medewerkers zijn dag in, dag uit bezig met het verpakken van gezonde producten. Het is dan ook niet vreemd dat we graag zien dat ook in de pauzes er gezonde producten worden gegeten. We vinden het zeker belangrijk een dag als deze hier extra aandacht aan te geven. Gezond eten is een belangrijke pijler binnen de vitaliteit van de medewerker. Aandacht voor gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling stimuleert immers duurzaam inzetbare medewerkers. Eat good, feel good!”

Greenport West-Holland roept bedrijven in het Greenport-cluster op om vrijdag aanstaande hun medewerkers óók De Gezondste Lunch te serveren. Directeur Rob Baan van Koppert Cress sluit zich bij die oproep aan: “Put your money where your mouth is. Ofwel: als je bedrijf actief is in de groente en fruit – als teler, handelaar, promotor of wat dan ook – voer dat dan ook door in je bedrijf. Zorg ervoor dat je medewerkers gezond te eten krijgen, dus met veel groente. En het mooie is: als je een gezonde lunch geeft, dan werkt dat door in de gezinnen van de medewerkers.”

 Pin It on Pinterest