Provincie Zuid-Holland organiseert 9 april een Voedselfeest. Dit is dé kans om mee te bouwen aan de toekomst van ons voedselsysteem in Zuid-Holland. Thema’s zoals gezonde voeding, voedseleducatie, voedselverspilling en de rol van land- en tuinbouw in de keten staan centraal. Maar ook innovatie, voor bijvoorbeeld de eiwittransitie, krijgt een podium.
Tijdens het event presenteert de provincie ook haar voedselvisie, maar de échte vraag is: hoe maken we dit samen waar? Jouw ideeën, ambities en initiatieven zijn onmisbaar. Waar moeten we nú prioriteit aan geven? Wat heb jij nodig om impact te maken? Daarbij staan thema’s als gezonde voeding, voedseleducatie, voedselverspilling en de rol van land- en tuinbouw centraal.
Joris Lohman (Food Hub) neemt de deelnemers mee in zijn visie op de systeemverandering, onderzoeker Johanna Weggelaar vertelt over de Voedselverhalen in Gouda aan de hand van kunstwerken en food designer Chloé Rutzerveld brengt de toekomst van voedsel dichterbij.