Jaarevent 2022

De wasabi kroket is de winnaar van de MBO Challenge Voedselverspilling. “Het was een interessante samenwerking met de studenten en docenten. De komende tijd gaan we op zoek naar de juiste partners om deze bijzondere snack een stap verder te brengen op weg naar een succesvolle marktintroductie”, zegt Sander van Kampen (directeur Dutch Wasabi). 

De winnaars van de MBO Challenge Voedselverspilling 2021-2022 zijn bekend gemaakt tijdens een online uitreiking. Op nummer één staat de Wasabi Kroket van de studenten MBO voeding & kwaliteit van het Lentiz | LIFE College vmbo en mbo. Die op de locatie van de Food Innovation Academy in Vlaardingen is ontwikkeld. Opdrachtgever was Sander van Kampen van Dutch Wasabi.

De MBO Challenge Voedselverspilling wordt mogelijk gemaakt door DOON, Food Praktijkcluster CIV Groen, Clusius College, Groen Kennisnet, Groenpact , Jong Leren Eten, Wij zijn Katapult, Coöperatie Leren voor Morgen , NH food (Greenport Noord-Holland Noord), Provincie Noord-Holland, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Topsector Agri & Food.

Vanuit het Innovatiepact werkt Wendy van Vliet aan het programma ‘Voorkomen Voedselverspilling”van de Greenport West-Holland. Contact: [email protected]Pin It on Pinterest