Jaarevent 2023

Dutch Agri Food Week 2018

[vc_row css=”.vc_custom_1426809108779{background-color: #8fbe2f !important;}” font_color=”#ffffff”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

12 tot 25 oktober: Dutch Agri Food Week 2016

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”2816″ border_color=”grey” img_link_target=”_blank” img_size=”200″ css=”.vc_custom_1458306545993{padding-bottom: 20px !important;}” alignment=”center” img_link_large=”yes”][nfw_dividers nfw_divider_type=”single-line”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/1″][vc_column_text]

Website DAFW

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text el_class=”left”]AGRIFOODWEEK logo 2016 partnerDutch Agri Food Week is hét nationale podium waar voedsel, voedselinnovatie en de voedselproductie centraal staan. Tijdens Dutch Agri Food Week delen partijen uit de agrifood sector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.

De Dutch Agri Food Week laat de laatste innovaties zien op het gebied van voedsel en voedselproductie en een sector die modern en internationaal is, kansrijk om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren. We laten zien dat we niet alleen de meest productieve maar ook een zeer innovatieve sector in Nederland zijn. En hoe we samenwerken aan duurzame voedselsystemen van nu en de toekomst. Dit nieuwe, jaarlijks terugkerende evenement is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor zowel de professional als de consument. DAFW heeft als doel innovatie te bevorderen, kennis te delen en vooral ook te genieten van lekker en gezond voedsel.

Foto DAFW3

Dutch Agri Food Week 2016 wordt georganiseerd van 12 t/m 25 oktober. De initiatiefnemers zijn: Topsector Agri & Food, Food Valley NL en de agrifood en tuibouwregio’s AgriFood Capital, Greenport West-Holland en Brightlands Greenport Venlo.

Nederland is het meest productieve en innovatieve agrifood land ter wereld. Als tweede grote exporteur van voedsel, kennis en technologie hebben we een mondiale positie op dit gebied. De sector levert een bijdrage van 10% aan onze economie en werkgelegenheid en is daarmee de grootste maaksector van ons land. Internationaal onderzoek waardeert Nederland als het beste voedselland ter wereld. Met het meest gezonde, betaalbare, gevarieerde en veilige dieet.

Het is onze ambitie om deze mondiale toppositie te behouden en te versterken, de sector te verstevigen, de Nederlandse economie, welvaart en welzijn te laten groeien, een gezonde levensstijl te ondersteunen en een bijdrage te leveren aan de voedselzekerheid in de wereld. Een wereld waarin de komende 40 jaar meer voedsel nodig is dan in de afgelopen 4000 jaar.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row nfw_row_full_width=”yes” nfw_row_parallax=”yes” nfw_row_image=”2821″][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text el_class=”paralaxhome”]

“Greenport West-Holland levert in 2030 wereldwijd een substantiële bijdrage aan de beschikbaarheid van voedsel en groen. Bedrijven en instellingen uit het cluster exporteren niet alleen voeding en siergewassen die in Nederland zijn geteeld. Ze zetten ook lokale productiebedrijven in afzetgebieden op. Met Nederlandse Innovaties en expertise kunnen zo ter plekke onder lokale omstandigheden goede producten geteeld en bij de consument gebracht worden. Ook leveren greenportbedrijven oplossingen op het gebied van waterhuishouding en verkoeling in stedelijke gebieden. Zij ontwikkelen en produceren waardevolle inhoudsstoffen voor voeding en medicijnen.”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]Pin It on Pinterest