Vacature
Programmasecretaris

Er kan zoveel meer met reststromen uit de tuinbouw. Om deze goed te verwerken is het vaak nodig om de reststromen te behandelen voordat ze verwerkt kunnen worden in bijvoorbeeld bouwmaterialen, papier, cosmetica of als meststof in de tuinbouw. Wat is er nodig om tuinbouwreststromen geschikt te maken en welke technieken komen daarbij kijken? Om inzicht te geven in de verschillende antwoorden op deze vragen organiseren Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) en Greenport West-Holland van 18 tot 22 september de Inspiratieweek Behandeltechnieken Biobased Circulair, met onder meer een excursie naar Newfoss en een seminar over bewerkingstechnieken.

Maandagmiddag 18 september: Excursie naar NewFoss (Uden)

Eind 2015 werd de eerste proeffabriek van NewFoss in Uden geopend: een bioraffinage waar dagelijks tonnen reststromen uit de agrarische sector worden omgezet in vezelmateriaal. Momenteel heeft NewFoss een productiecapaciteit van 10 ton vezelmateriaal per dag. Tijdens een excursie leren we over de werkwijze én de ambitie van deze unieke fabriek.

Woensdag 20 september: Seminar over bewerkingstechnieken (Bleiswijk)

In Bleiswijk is het SIGN Living Lab Bleiswijk gevestigd: hier ontwikkelt SIGN nieuwe oplossingen voor het verwaarden van reststromen. In het Living Lab is woensdag 20 september een seminar. In de ochtend is er een inhoudelijk programma over bewerkingstechnieken, ’s middags zijn er een informatiemarkt, demonstraties van mobiele technieken en een breakout-sessie over het Vlaamse project ZeroWaste.

Zet in uw agenda

Binnenkort maken we het gedetailleerder programma van de bijeenkomsten bekend en is het mogelijk u aan te melden. Maar zet de beide bijeenkomsten nu vast in uw agenda.

Terugblik

Op het Youtube-kanaal van Greenport West-Holland over Biobased tuinbouw vindt u video’s van onze vorige bijeenkomsten, zoals het College Mycelium bouwmaterialen uit tuinbouwreststromen. Voor een terugblik van deze specifieke bijeenkomst, klik op de afbeelding hieronder.

 Pin It on Pinterest