Vacature
Programmasecretaris

Op donderdag 9 november organiseert gemeente Westland in samenwerking met het Platform Geothermie en Greenport West-Holland een congres over de verschillende vormen van duurzame energie, met daarbij speciale aandacht voor aardwarmte. Een van de sprekers tijdens het Energiecongres is Diederik Samsom.

Het congres is bedoeld voor ondernemers in de glastuinbouw en andere belangstellenden die direct of indirect in geothermie en energietransitie geïnteresseerd zijn. Tijdens de bijeenkomst komen onderwerpen aan de orde zoals beleid, techniek, financiering, uitvoering en ontwikkelingen op het gebied van aardwarmte in binnen- én buitenland. Er wordt gekeken naar al lopende projecten en de lessen die daaruit geleerd zijn.

Het Energiecongres start om 14.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en eindigt rond 17.15 uur. Aansluitend is er de mogelijkheid tot netwerken onder het genot van een hapje en drankje. Voor het volledige programma van deze middag verwijzen we u naar de website.

Locatie

Het Energiecongres vindt plaats in zalencentrum De Kiem aan de Koningin Julianaweg 91, te ‘s-Gravenzande.

Programma

13.30 uur: Ontvangst met koffie/thee
14.00 uur: Opening door dagvoorzitter Rob Veenman, welkomstwoord door Theo Duijvestijn, wethouder Economie en Agribusiness Gemeente Westland
14.15 uur: Diederik Samsom, oud-campagneleider van Greenpeace en van 2003 tot 2016 Tweede Kamerlid,  is nu o.a.. werkzaam als adviseur bij HVC. Het recyclingbedrijf levert duurzame energie aan gemeenten, waterschappen, bedrijven en particulieren. Samsom kent de energiewereld goed en grondig.
15.00 uur: Nieuwe partijen in de markt, 3 firma’s presenteren zich middels een korte pitch:
EBN over  ‘UDG en versnelling geothermie door portfoliobenadering’ door Sander de Jong
Visser & Smit Hanab bv,  Kees van der Zalm
Perpetuum Energy Partners, Jan-Willem Rösingh
15.15 uur: Pauze
15.45 uur: Hanneke Puts, onderzoeker TNO.  Hanneke Puts belicht de maatschappelijke inbedding van  geothermie.
16.20 uur: Beweging en ambities vanuit de sector:
Frank Schoof, voorzitter van Platform Geothermie, brengt u op de hoogte van de  laatste ontwikkelingen op het gebied van geothermie
Glastuinbouw Nederland  zal een vooruitblik doen over “glastuinbouw klimaatneutraal in 2050”
16.35 uur: Marga Hoek, CEO van Business for Good en tevens partner van Chairman Mentors International, haalt met haar verhaal de toekomst naar het heden op een prikkelende en inspirerende manier. Ze pleit voor een fundamentele herwaardering van het begrip ‘energiemix’ en wil bereiken dat ondernemers en alle stakeholders denken vanuit de toekomst, en niet vanuit het verleden.
17.15 uur: Afsluiting door de dagvoorzitter en aansluitend een netwerkborrel
18.30 uur: Einde Energiecongres

 AanmeldenU kunt zich bij de gemeente Westland online aanmelden voor het Energiecongres. Deelname is kosteloos. De aanmelding is gelimiteerd. Wacht daarom niet te lang.Pin It on Pinterest