Vacature
Programmasecretaris

Provincie Zuid-Holland – het dichtstbevolkte stukje Nederland dat voor heel de wereld voedsel maakt. Blijft dat zo? Of ziet de Zuid-Hollandse landbouw er straks radicaal anders uit? Hoe werk je aan een duurzamere landbouw? Daar gaat het over op de Ambitiedag Duurzame Landbouw, op donderdag 12 oktober bij Hogeschool InHolland in Delft. De Ambitiedag Duurzame Landbouw is een initiatief van het KennisTeam van de Zuid-Hollandse Voedselfamilies.

De Ambitiedag is een ontmoeting van ondernemers, initiatiefnemers, onderzoekers en studenten. De proeftuinen staan dan in het middelpunt. U bent bezig in een proeftuin en/of hebt een aanvraag voor een proeftuin lopen bij de provincie. Of uw concreet idee voor de duurzame landbouw kan uitgroeien tot een proeftuin. Of u wilt bijdragen met kennis en onderzoek.

We komen bij elkaar om onze ambities en onze kennis te delen en om innovatieve ondernemers verder te helpen met hun acties en ideeën voor duurzame landbouw. Het doel: een duurzame toekomst dichterbij brengen. De kans: inspiratie en kennis opdoen, nieuwe contacten en partners vinden, en meedoen in een groter netwerk.

De Ambitiedag Duurzame Landbouw vindt plaats bij InHolland, Rotterdamseweg 141, 2826 AL in Delft. Zin om mee te doen? Meld je dan voor 9 oktober aan bij Nathalie de Ridder.

Programma (wijzigingen voorbehouden)
09.30-10.00 Ontvangst
10.00-10.10 Welkom door locatiedirecteur Gerard van Oosten
10.10-10.30 Inleiding door PJ Beers (DRIFT/HAS):
–       De Zuid-Hollandse Voedselfamilies in transitieperspectief. Samen werken aan kennis over de Voedseltransitie
10.30-12.00 Werksessies proeftuinen
12.00-13.30 Lunch en folder/posterpresentaties door studenten en innovatiestudio
13.30-15.00 Werksessies:
–       Sluiten van kringlopen van grondstoffen
–       Versterken van regionale voedselketens
–       Versterken biodiversiteit in de agrarische bedrijfsvoering door nieuwe verdienmodellen
15.00-15.15 Pauze
15.15-15.30 Inspiratie: Biomimicry door Mauro Gallo, lector/onderzoeker InHolland
15.30- 16.00 Plenaire afsluiting: gedeelde lessen en doorkijk naar komende jaren
16.00-17.00 Borrel

KennisTeam van de Zuid-Hollandse Voedselfamilies

Het KennisTeam van de Zuid-Hollandse Voedselfamilies (www.voedselfamilies.nl) is gek op baanbrekende ideeën over duurzame landbouw en voedsel. Denk je een idee te hebben, maar heb je meer kennis nodig om het uit te voeren, of is er onderzoek nodig? Wil je sparren over de landbouw&voedseluitdagingen van jouw concrete initiatief met een wetenschapper of onderzoeker? Wij staan die dag voor je klaar. Het

Kennisteam bestaat uit: PJ Beers (DRIFT/HAS), Nathalie de Ridder (InHolland), Marie-José Smits (WER), Theo Vogelzang (WER), Monique de Knegt (HAS Hogeschool), Peter Hilgen (MinEZ), Hans Koot (PZH), Lucas Mutsaers(PZH) en Varsha Pherai (PZH).Pin It on Pinterest