Vacature
Programmasecretaris

Ammerlaan The Green Innovator wint HIER Klimaatpenning

Ammerlaan The Green Innovator uit Pijnacker heeft uit handen van prinses Laurentien de HIER Klimaatpenning ontvangen. Deze onderscheiding wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon en een organisatie die de oplossing van het klimaatprobleem écht een stap dichterbij brengt. Ruim honderd opiniemakers en deskundigen op het gebied van klimaat en energie kozen Ammerlaan The Green Innovator en Robin Berg (die een netwerk van slimme laadpalen in Utrecht ontwikkelde) als winnaars.

tgi_klimaatpenningTientallen bedrijven en organisaties zijn de afgelopen maanden voorgedragen voor de HIER Klimaatpenning 2016. Een jury koos daaruit zes genomineerden: drie organisaties en drie genomineerden. De jury bestaat dit jaar uit Ed Nijpels (voorzitter borgingscommissie EnergieAkkoord), Laurentien van Oranje (oprichter en directeur Missing Chapter Foundation en Fellow European Climate Foundation), Nico de Vries (voormalig CEO Koninklijke BAM Groep) en Annelies Hermens (CR & Sustainability lead en Health manager bij  Capgemini en voorzitter raad van toezicht Stichting HIER klimaatbureau).


Greenport-succes

Ammerlaan The Green Innovator was een van de drie genomineerde organisaties en wordt geroemd wegens het leveren van aardwarmte aan 470 appartementen. En er was meer succes voor de Greenport: Maya van der Steenhoven (Programmabureau Warmte Koude Zuid-Holland) was genomineerd voor de Hier Klimaatpenning voor personen. Van der Steenhoven is volgens de jury een ‘gamechanger’ in het proces van het duurzaam verwarmen van 350.000 woningen en 1.000 hectare glastuinbouw.

hierklimaatpenning-tgiDe Greenport is zeer trots op de onderscheiding voor Ammerlaan The Green Innovator uit Pijnacker en de nominatie voor Maya van der Steenhoven. Het is een bewijs dat de Greenport aanjager is op het gebied van duurzaamheid.


Bezoek de website van HIER.Pin It on Pinterest