Jaarplan 2024

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

‘Weer de regio Rotterdam aan de wereld laten zien’

Bron: AD 2 september 2015

Een Rotterdamse kraam op de World Expo in Milaan.
Vertegenwoordigers van de Rotterdamse regio gaan opnieuw naar de World Expo in Milaan om daar aandacht te vragen voor haar voedselsector en de kennis van watertechnologie, energieproductie en distributie.

Behalve wethouder Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) gaat ook een aantal ondernemers en ambtenaren mee naar de Italiaanse stad. Dat gebeurt in het kader van de zogenoemde Regiomaand, waarbij ook de provincie Zuid-Holland, de gemeente Den Haag, de Metropoolregio en Greenport West-Holland betrokken zijn.,,We gaan onze regio weer aan de wereld laten zien,” zegt Sharon Janmaat van de afdeling Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. In Milaan zijn er vanaf 14 september seminars, masterclasses en andere ontmoetingen. Tot begin oktober staan ook themaweken over tuinbouw, bedrijfsleven, water, waterbouw en energie op de rol.Holland-paviljoen

De Regiomaand in het populaire Holland-paviljoen in Milaan wordt de komende weken verder bezocht door onder anderen de commissaris van Koning Jaap Smit, gedeputeerde Adri Bom, burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag, oud-minister Gerda Verburg, watergezant Henk Ovink en de Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin.Uiteraard zal er volop gelobbyd worden voor de kandidatuur van Rotterdam voor de World Expo van 2025. Daarover moet begin volgend jaar meer duidelijk worden.De Expo van 2015 in Milaan duurt nog tot eind oktober. Tot dusverre hebben 13,7 miljoen bezoekers het evenement aangedaan. De verwachting is dat de teller bij 20 miljoen zal stoppen. ,,Deze regio is tot nu toe prominent aanwezig,” gaf Evelien Bijl van het Nederlandse Expopaviljoen in Milaan aan. Circa een op de zes bezoekers in Milaan bezoekt de nationale inzending.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]Pin It on Pinterest