Jaarplan 2024

Hoe blijft het Oostland bereikbaar? Daarover gaat de bijeenkomst die VNO-NCW Oostland organiseert op 9 april. Er zijn presentaties over onder meer de A12-corridor, de Holland Rail Terminal en Connected Transport. 

Mede dankzij de centrale ligging heeft het Oostland een enorme aantrekkingskracht op veel bedrijven waaronder grote logistieke bedrijven en niet alleen Greenport-gerelateerd. Alle bedrijventerreinen in het Oostland zijn in trek en zo ontwikkelen onder meer de bedrijventerreinen Klappolder, Bleizo en Prisma zich in hoog tempo. Maar welke impact hebben deze regionale ontwikkelingen op het Oostland? Wat zijn de gevolgen voor de infrastructuur en de bereikbaarheid van de Oostlandse bedrijven? De initiatieven rondom de Holland Rail Terminal en Connected Transport zijn mogelijkheden om de doorstroming te verbeteren en het multimodale transport te versterken. En hebben direct een bijdrage aan een duurzame omgeving.

Programma 16:00-19:00

  • ‘A12 corridor, status en ontwikkelingen’, Marc Houweling, directeur Houweling Groep
  • ‘Holland Rail Terminal, status en toekomst’, Ruud Egas, kwartiermaker HRT (zie de video op Youtube)
  • ‘Impact van de ontwikkelingen op ’t Oostland’, Kathy Arends, wethouder Lansingerland
  • ‘Impact op de regionale ontwikkelingen’, Floor Vermeulen, gedeputeerde provincie Zuid-Holland
  • ‘Connected Transport (incl. platooning)’, Dirk-Jan de Bruijn of Michiel Jak, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (zie de video op Youtube)
  • ‘Brandstoffen van de toekomst’, Léon Groot, Scania director business support, marketing & communications

Aanmelden

De bijeenkomst op 9 april vindt plaats in het Auditorium van The Greenery, Klappolder 1, Bleiswijk. Aanmelden kan door het sturen van een mail naar oostland@vno-ncwwest.nl.Pin It on Pinterest