Jaarevent 2023

Op 29 oktober is er een bijeenkomst over Next Level Sierteeltveredeling. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Board of Support Next Level Sierteeltveredeling, het samenwerkingsverband van Naktuinbouw, Plantum, Royal Van Zanten, Dümmen Orange, Keygene, Rabobank Nederland, Wageningen Universiteit & Research, Universiteit van Amsterdam en Amsterdam Green Campus.

De komende jaren moeten er steeds sneller nieuwe gewassen op de markt gebracht  worden om aan de eisen van de handel, de consument en de overheid te voldoen. De nieuwste impuls daartoe komt van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Zij heeft in haar onlangs gepresenteerde visie ‘Landbouw, Natuur en Voedsel: Waardevol en Verbonden’ aangeven dat ze naar een kringlooplandbouw wil in 2030. Telen waarbij zo min mogelijk afval vrijkomt, de uitstoot van schadelijke stoffen zo klein mogelijk is en  grondstoffen en eindproducten met zo min mogelijk verliezen benut worden. Veredelaar staan dus voor de uitdaging  om gewassen zo duurzaam mogelijk te produceren met lagere temperaturen, onder LED-verlichting, al dan niet gestapeld, en/of op water en met zo min mogelijk chemische gewasbeschermingsmiddelen. Hiervoor zijn nieuwe veredelingstechnieken en samenwerking essentieel.

Datum, locatie

De bijeenkomst Next Level Sierteeltveredeling start 29 oktober 2018 om 16.00 uur bij Naktuinbouw, Sotaweg 22, 2371 GD te Roelofarendsveen. Meer informatie: Gerard Kooiman, Amsterdam Green Campus, [email protected] of 06-52505965Pin It on Pinterest