Jaarplan 2024

Op donderdag 29 juni organiseert Dutch Fresh Port een event over samenwerking in mobiliteit. De bargelijn en reeferhub zijn vaak in het nieuws en medewerkersvervoer is een regelmatig terugkerend thema. Hoe draagt Dutch Fresh Port bij aan slimme en betaalbare oplossingen tegen filevorming en aan een duurzame mobiliteit? 

De bijeenkomst staat in het teken van vervoer vanaf de Maasvlakte tot aan Dutch Fresh Port. Met de binnenvaart via de Waalhaven of de containerterminal in Ridderkerk. Deze duurzame manier van vervoer zorgt voor minder kilometers over de weg, minder emissie en geluid, betrouwbare aanlevering door spitsmijding en minder chauffeurskosten. Óf via de weg middels de reeferhub voor vervoer tijdens de daluren. 

Tijdens de bijeenkomst wordt bovendien het convenant voor de bargelijndienst met de betrokken partijen ondertekend. Gastspreker is dr. Bart Kuipers van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Programma

  • Update huidige ontwikkelingen bargelijndienst en reeferhub
  • Ondernemers aan het woord: ervaringen met bargelijndienst (Danser/The Greenery/Joint Corridor) en reeferhub (DLG/Nature’s Pride) en over relevante ontwikkelingen en ‘constructieve’ zorgen.
  • De vertaling van het gebruik van de binnenvaart van strategie naar operatie: van dwingen naar belonen.
  • Ondertekening convenant bargelijndienst (onder voorbehoud).
  • Blik op de toekomst (door dr. Bart Kuipers): hoe bereiden we ons voor op de ontwikkelingen in de verslogistiek, zero-emisson, digitalisering, automatisering en hyperloop?
  • Inzicht in werknemersvervoer in één oogopslag.

Datum, locatie

Donderdag 29 juni, 16.00-18.00, Berkman, Tuindersweg 34, Barendrecht

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de volgende link: https://www.dutchfreshport.eu/2023/05/17/bijeenkomst-samenwerking-bargelijn-en-reeferhub/#scroll_herePin It on Pinterest