Jaarevent 2023

In het kader van Dutch Agri Food Week is op 15 oktober bij Unilever in Vlaardingen een bijeenkomst van Sustainable Food Initiative (SFI) over de rol van R&D in het verduurzamen van de voedselproductie.

Een nieuwe generatie van duurzame, veilige, gezonde en lekkere voedingsmiddelen waarbij agrarische grondstoffen volledig worden benut in een duurzame voedselproductie. Dat is het doel waar de partners, groot en klein, van het Sustainable Food Initiative (SFI) zich achter scharen. Door op nieuwe manieren samen te werken, versnellen we de innovatie nodig om dit doel in 2050 te bereiken.

Die nieuwe manieren van samenwerken komen aan bod tijdens de twee bijeenkomsten die het SFI organiseert in het kader van de Dutch Agrifood Week: een in Helmond en een in Vlaardingen. Op 9 oktober ligt in Helmond de nadruk op Field Labs, die binnen het SFI worden georganiseerd. Aan de hand van het thema “Totaalgebruik van grondstoffen” wordt onder leiding van Jan van Rijsingen en Ivo Ploegsma aangegeven hoe partijen kunnen samenwerken om de voedselproductie te verduurzamen

Op 15 oktober is de bijeenkomst bij Unilever R&D Vlaardingen. Tijdens die bijeenkomst gaat Ronald Visschers in op de rol van R&D. Tijdens beide bijeenkomsten wordt de samenwerking tussen grote bedrijven en MKB uitgelicht. Zowel grote als kleine bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties geïnteresseerd in het verduurzamen van de voedselproductie zijn van harte welkom.

Voorlopig programma

Tijd    
13.00 – 13.30 Inloop
13.30 – 13.45 Welkom Prof dr Rob Hamer, Unilever
13.45 – 14.00 Samen op missie: Het belang van samenwerking tussen corporates en MKB in de agrifood sector Dr Marcel de Groot. Ministerie EZK
14.00 – 14.30 De duurzaamheid die SFI wil bereiken Dr Ronald Visschers, directeur SFI
14.30 – 15.00 Duurzame eiwitten voor iedereen Dr Michel Mellema. Unilever
15.00 – 15.30 Coffee
15.30 – 16.00 Toekomstbestendige productie, de rol van digital Prof Jacob de Vlieg, TUE
16.00 – 16.30 Op weg naar duurzame verpakking Spreker tbd
16.30 – 17.00 Afsluitende discussie Verbindende discussie R&D vs FL, Jan van Rijsingen en Rob Hamer, moderators
17.00 – Borrel

Elke sessie wordt afgesloten met 5 minuten open discussie

Aanmelden

U kunt zich online aanmelden voor deze bijeenkomst.Pin It on Pinterest