Jaarplan 2024

TRACK is het Europese project van de Greenport West-Holland en vier Europese partners. Doel van TRACK is de samenwerking tussen de Europese regio’s te bevorderen voor de toepassing van big data en de verbetering van de traceerbaarheid van de agrofood, vooral in teelttoepassingen en speciale aandacht voor het MKB. De eerstvolgende bijeenkomst is tijdens de internationale beurs SIVAL van 15 tot 17 januari in Angers. 

De agro & voedingssector is onderhevig aan externe druk, zoals een toenemende vraag naar voedsel, concurrentie voor land, globalisering, bedreigingen door dier- en plantenziekten, veranderingen in het milieu en volksgezondheidsoverwegingen. Als gevolg hiervan moet de agrovoedingsindustrie efficiënter en duurzamer worden en profiteren van nieuwe technologische ontwikkelingen.

Technologieën, met ICT-enabled technologieën als een belangrijke sector, zullen de mutatie van agrifood naar precisielandbouw, verbeterde hulpbronnenefficiëntie en duurzame productie bevorderen. TRACK wil een interregionaal ecosysteem creëren om nieuwe innovatieve oplossingen te stimuleren die voldoen aan specifieke vereisten van de agrovoedingsketen en gezamenlijke investeringen in de richting van geavanceerde agrovoedingsindustrie 4.0. Colinda de Beer (business developer InnovationQuarter) ondersteunt de Greenport in de verkenning van de business kansen voor het tuinbouwcluster MKB.

Végépolys, een van de Europese partners waarmee de Greenport binnen TRACK samenwerkt, organiseert tijdens de SIVAL op 15 januari het event VIBE (b2b & matchmaking). Marga Vintges, projectleider EU-Greenport, zal aanwezig zijn bij dit event. Meer informatie over de SIVAL en VIBE vindt u op de website van het ministerie van Landbouw.Pin It on Pinterest