Jaarplan 2024

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

60 land- en tuinbouwbedrijven uit China waren 7 en 8 juli op uitnodiging van de Bank of China op handelsmissie in Zuid-Holland met als doel match-making tussen bedrijven. De bedrijven brachten ook een bezoek aan het provinciehuis.

Het Zuid-Hollandse bedrijfsleven heeft al langer succes in China en dat is gunstig voor de economische ontwikkeling en werkgelegenheid. De provincie ondersteunt initiatieven van het bedrijfsleven. “Goede overheidsrelaties maken het zakendoen gemakkelijker”, aldus commissaris van de Koning, Jaap Smit, bij de ontvangst van de delegatie op het provinciehuis. Prominente gast was de Chinese ambassadeur in Nederland, Chen Xu.

Kansen

De afgelopen jaren zijn op het gebied van milieu, water, life-sciences, voedselveiligheid en stads- en kustontwikkeling al tal van samenwerkingsrelaties en investeringen tot stand gekomen tussen Chinese en Zuid-Hollandse bedrijven. De delegatie van 7 en 8 juli bestond vooral uit land- en tuinbouwbedrijven. Jolanda Heistek, programmamanager greenport Westland/Oostland, wees in haar betoog op alle kansen die samenwerking biedt. Smit: “De rol van de provincie Zuid-Holland is faciliterend van aard. Uitgangspunt daarbij is dat het bedrijfsleven het initiatief neemt. Wij onderhouden al vele jaren samenwerkingsrelaties met Hebei en Shanghai-Pudong. Veel contacten en contracten komen daar uit voort.”

Schonere teelt door innovatie

Naast Westland/Oostland liggen in Zuid-Holland nog 3 greenports, te weten Boskoop, Duin- en Bollenstreek en Aalsmeer (Nieuwkoop en Kaag en Braassem). De greenports staan voor de uitdaging om hun sterke posities te behouden en moeten daarbij méér gaan doen met mínder energie en mínder water. De provincie stimuleert dit transitieproces door duurzaamheid te bevorderen en logistieke verbeteringen te realiseren in het kader van een biobased economy. Innovatie is hierbij een kernbegrip; met de nadruk op het realiseren van nieuwe producten en productietechnieken, gebruik van restwarmte en biomassa en schone gietwatervoorzieningen. Door innovatie naar een schonere teelt is een belangrijk samenwerkingsthema. Tijdens het bezoek aan het provinciehuis maakte de delegatie kennis met InnovationQuarter (IQ), de Zuid-Hollandse investeringsmaatschappij. IQ kan Chinese bedrijven verder op weg helpen bij plannen om in Zuid-Holland initiatieven te ontplooien.

originele artikel www.zuidholland.nl >>

Tijdens het bezoek werden de volgende foto’s gemaakt door René Zoetemelk:

 

[/vc_column_text][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”2063,2062,2061,2060,2059,2058″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”1000″][/vc_column][/vc_row]Pin It on Pinterest