Jaarplan 2024

Gemeente Westland
Vooraankondiging

Congres “Energietransitie en geothermie”

Donderdag 26 mei 2016

Tijd: 13.30 – 17.30 uur

Op donderdag 26 mei a.s. organiseert de gemeente Westland in samenwerking met het Platform Geothermie en Greenport West-Holland een congres over de verschillende vormen van duurzame energie, met daarbij speciale aandacht voor aardwarmte.

Het congres is bedoeld voor ondernemers in de glastuinbouw en andere belangstellenden die direct of indirect in geothermie en energietransitie geïnteresseerd zijn. Tijdens de bijeenkomst komen onderwerpen aan de orde zoals beleid, techniek, financiering, uitvoering en ontwikkelingen op het gebied van aardwarmte in binnen- én buitenland. Er wordt gekeken naar al lopende projecten en de lessen die daaruit geleerd zijn.

Gemeente Westland organiseert het congres samen met het Platform Geothermie. Tevens in samenwerking met Greenport West-Holland.

Het Platform Geothermie is een non-profit organisatie (NGO) gericht op de bevordering van de toepassing van (diepe) geothermie in Nederland.

Greenport West-Holland is een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen, op het gebied van de glastuinbouw.


Programma

Schermafbeelding 2016-04-21 om 10.18.01We verwachten u tussen 13.00 en 13.30 uur.

Sprekers tijdens deze editie van het congres zijn o.a. Rob de Wijk, deskundige op het gebied van energie en veiligheid en Paulien Herder, hoogleraar TU Delft over smart grids.

Robert Kielstra, directeur ECW, geeft een presentatie over het geothermieproject in de Wieringermeer. Daarna is er een workshopronde.

Marijke RoskamDagvoorzitter is Marijke Roskam. Onder andere bekend van BNR Nieuwsradio.

Het programma zal rond 17.30 uur eindigen. Aansluitend is er de mogelijkheid tot netwerken onder het genot van een hapje en drankje. Voor het volledige programma van deze middag verwijzen we u naar de website.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden. De aanmelding is gelimiteerd. Wacht daarom niet te lang.

Voor meer informatie:

Els van Oosten – ehvoosten@gemeentewestland.nlPin It on Pinterest