Jaarevent 2023

De natuurlijke hulpbronnen van de aarde dreigen uitgeput te raken. Het antwoord op die dreiging is een circulaire en biobased economie met gebruik van hernieuwbare hulpbronnen. Technisch gezien is al veel mogelijk, ook de toepassingen zijn meer dan voldoende te vinden. Maar hoe komen vraag en aanbod samen? Daarover gaat de bijeenkomst ‘Dare2Cross | Beauty and the Biobased / Matching supply & demand’ op 30 november.

Dare2Cross is een cross-sectoraal innovatieprogramma. Tijdens Dare2Cross komen experts uit verschillende disciplines en sectoren samen en ontwikkelen met elkaar patroondoorbrekende oplossingen voor innovatievragen. Het afgelopen jaar vond een aantal Dare2Cross-trajecten plaats, over onder meer Big Data, Smart Maintenance en Smart Production.

InnovationQuarter organiseert op 30 november ‘Dare2Cross | Beauty and the Biobased / Matching supply & demand’, in samenwerking met de Biobased Delta, provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland, Rewin en Impuls. Tijdens de bijeenkomst wordt een aantal cases behandeld. De afstemming tussen aanbod en vraag op het gebied van biobased materialen staat daarbij centraal. Zoals: hoe verleiden we afnemers om over te stappen van producten van fossiele naar biobased grondstoffen en hoe zijn afnemers in bijvoorbeeld de bouw, agrosector en verpakkingssector te overtuigen van de mogelijkheden van natuurvezels?

Marieke Kodde, business developer bij InnovationQuarter: “Tijdens | Beauty and the Biobased / Matching supply & demand’ kijken we samenover de grenzen van onze organisaties, disciplines of sectoren en laten ons inspireren door oplossingen die al bedacht zijn door anderen. ”

Op de website www.dare2cross.nl/traject/beauty-and-the-biobased staat een overzicht van alle cases. Via die site kunt u zich ook aanmelden. ‘Dare2Cross | Beauty and the Biobased / Matching supply & demand’ vindt plaats op 30 november, 10u30 tot 17u30 in het provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag. Deelname is gratis.

 Pin It on Pinterest