Magazine Aan het werk

Amber Akerboom is de nieuwe ondersteuner van het Innovatiepact, naast programmaregisseur Woody Maijers. De Inholland-studente zal zich bezighouden met onder meer Circulaire stad, Vertical Farming en de Digitaliseringsagenda. “De tuinbouw is een open sector met veel mensen met goede ideeën.” 

Wat studeer je?

“Ik ben tweedejaars Food Commerce and Technology bij Inholland in Delft. Na mijn studie wil ik graag aan de slag in de productontwikkeling of kwaliteitsbeheersing van voedingsmiddelen. Waarom? Ik vind het interessant om te zien hoe trends onze voeding beïnvloeden, zoals de vraag naar producten met minder zout of suiker.”

Hoe beïnvloedt corona je studie?

“Alles gebeurt nu online: lessen, opdrachten en tentamens. Dat is wel even wennen. Daarnaast had ik met enkele andere studenten een praktijkopdracht gedaan voor Rijk Zwaan: we hebben verspakketten ontwikkeld met nieuwe producten. Die pakketten zouden we presenteren tijdens het event van Food Innovation Community Amsterdam (FICA). Heel jammer: dat moet nu ook online.”

Wat doe je voor het Innovatiepact?

“Dat is tweeledig: ik doe een deel van de administratie, en daarnaast ben ik inhoudelijk betrokken bij een aantal onderwerpen: Circulaire stad, Vertical Farming en de Digitaliseringsagenda. Ik vind het leuk om de tuinbouw op die manier te leren kennen. Wat ik nog niet wist: het is een open sector met veel mensen met goede ideeën. Dat vind ik mooi om te zien.”

Greenport biedt jongeren werkervaring

Door samen te werken met de nieuwe generatie, biedt de Greenport jongeren werkervaring en krijgt daarvoor een frisse blik terug op haar eigen activiteiten. Daarom zijn we blij dat we werkstudenten als Amber, maar ook stagiaires afgelopen periode in onze team konden verwelkomen. En ook bijdragen (interviews) hebben kunnen leveren aan afstudeerprojecten vanuit hogescholen, en universiteiten. Zelfs vanuit Utrecht weet men de Greenport West-Holland te vinden. Ben je student en geïnteresseerd in de Greenport neem dan contact met mij op: [email protected]Pin It on Pinterest