Vacature
Programmasecretaris

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

De wereld kijkt naar Zuid-Holland tijdens World Expo

Bron: Provincie Zuid-Holland – gepubliceerd op 3 september 2015

Nederland is toonaangevend in de wereld om haar voedingssector,  kennis van watertechnologie en de strategische rol in energieproductie en distributie. De regio Zuid-Holland speelt hierin een belangrijke rol. De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, de gemeenten Rotterdam en Den Haag, de provincie Zuid-Holland en greenport Westland-Oostland presenteren zich om die reden op de World Expo in Milaan.

Het gezamenlijke programma start medio september 2015 en duurt tot en met begin oktober. Het programma omvat verschillende seminars en masterclasses. Nederland is als land al sinds 1 mei aanwezig op de World Expo 2015, met het zeer goed bezochte Holland-paviljoen.

Regionale samenwerking

In Zuid-Holland komen toonaangevende Nederlandse kwaliteiten op het gebied van food, water, energie, vrede en veiligheid bij elkaar. Dat zijn onder meer de glastuinbouw in het Westland-Oostland, de foodindustrie en logistiek in Rotterdam, de rol van Den Haag op het gebied van internationale vrede en veiligheid en regionale onderwijsinstellingen met hun kennis over voeding, gezondheid en watertechnologie. Om deze kracht van de regio aan de wereld te tonen, is er in een unieke regionale samenwerking tot stand gekomen. Met een inhoudelijk programma wordt een bijdrage geleverd aan de World Expo.

 

Gedeputeerde Adri Bom:

“Het thema van de World Expo 2015 is ‘Feeding the Planet. Energy for life’. Dat biedt grote kansen om een internationaal podium te staan, ons verhaal te vertellen en te laten zien dat wij daarin toonaangevend zijn”.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]Pin It on Pinterest