Magazine Aan het werk

De regionale ontwikkelingsmaatschappijen, waaronder Greenport-partner InnovationQuarter, starten een programma voor nieuwe businesscases in de food: het Business Innovation Program. Deelname staat open voor zowel bedrijven in de land- en tuinbouw en voedselverwerkende industrie als technologische bedrijven en logistieke dienstverleners. 

Is uw bedrijf actief in de agrofoodsector en ziet u kansen om meer waarde te halen uit grondstoffen door nieuwe toepassingen of door efficiëntere inzet? Met het Business Innovation Program krijgt u scherp welke ideeën kansrijk zijn en hoe u deze vertaalt tot concrete nieuwe verdienmodellen voor uw bedrijf. Na afronding van het programma bent u  klaar voor een pilot of het in de markt zetten van uw nieuwe businesscase.

Tijdens het Business Innovation Program (dat bestaat uit 10 modules) gaat u aan de aan de slag met de dimensies klant, product, businessmodel, team en geld. Iedere 2 weken vindt een plenaire sessie plaats. Hierin krijgt u theorie over één van de dimensies en feedback van de begeleiders en andere deelnemers. Er zijn praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module. Verder is er ruimte voor één-op-één begeleiding vanuit business development door InnovationQuarter.

Het programma past binnen het landelijk initiatief Voedselwaarde van de gezamenlijke Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (ROMs): LIOF, NOM, BOM, Horizon, Oost NL en BOM in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. In dit project wordt samen gewerkt met Food2020, WUR, Rabobank, Food Tech Brainport, MVO en Milgro.

Deelnemen

  • Het Business Innovation Program is bedoeld voor ondernemers in de agrofoodsector.
  • Het programma start op 16 september 2020, einddatum is in december 2020.
  • Deelname aan het programma is kosteloos.
  • Van deelnemers wordt commitment gevraagd, alsmede 1 FTE per deelnemend bedrijf gedurende de periode dat het programma loopt.

WIlt u deelnemen, neem dan contact op met Anne-Claire van Altvorst van InnovationQuarter, 06-12227038. Voor meer informatie bezoekt u de website van InnovationQuarter.Pin It on Pinterest