Jaarevent 2023

Hoe voeden we de steden van morgen? Dat is een uitdagende vraag voor de Greenport, en ook voor technisch georiënteerde sectoren. Immers, voeding vraagt ook om onder meer slimme logistiek en energie. Tijdens een bezoek van de Economische Programmaraad Zuidvleugel (EPZ) aan Brainport Eindhoven was er dan ook voldoende aanleiding te praten over cross-overs en samenwerking.

De Zuid-Hollandse Greenport en Brainport Eindhoven zijn dé smart industry-regio’s van Nederland. Beide regio’s willen hun leidende rol behouden en verder uitbreiden. Daarom is Zuid-Holland gestart met de Roadmap Next Economy; in de Brainport-regio wordt gewerkt aan het Brainport Next Economy-programma. De beide regio’s staan immers voor stevige transformatie-opgaven.

EPZ en Brainport slaan handen ineen

Vertegenwoordigers van bedrijven, kennisinstellingen en overheden wisselden tijdens het bezoek opvattingen uit over hoe economische vernieuwing een stimulans kan krijgen. Fieldlabs spelen een grote rol in de strategie van beide regio’s, zo bleek tijdens het bezoek dat EPZ bracht aan de Brainport-regio. Met Fieldlabs zijn cross-overs te bewerkstelligen, bruggen tussen kennis en markt te slaan en bestaande sectoren te transformeren.

Ook tijdens de bijeenkomst waren er cross-overs. Zo gaven Maarten Steinbuch, hoogleraar in robotica aan de TU Eindhoven (bekend van ons jaarevent), en Jolanda Heistek, programmamanager Greenport, een gezamenlijke werksessie over hoe techniek en de Greenport elkaar kunnen versterken. Kansen genoeg was de conclusie, nu realiseren met energiegevers. Dat is de kracht van samenwerken.

 Meer informatie op de website van Economische Programmaraad Zuidvleugel.

 Pin It on Pinterest