Jaarevent 2023

De provincie Zuid-Holland staat voor grote opgaven op het gebied van duurzame energie, groene groei en duurzame mobiliteit. Hoe zorgen we voor een toekomstbestendige regio die slimmer, schoner en sterker wordt? Daarover gaat het Festival van de Toekomst op 10 november. Deelname aan dit evenement is gratis.

Het Festival van de Toekomst in de Fokker Terminal in Den Haag wordt om 10.00 uur geopend door door Commissaris van de Koning Jaap Smit. Daarna zijn er drie sprekers: Stefaan Vandist (trendwatcher), Marjan van Loon (president-directeur Shell) en Mariana Mazzucato (hoogleraar economie en innovatie, universiteit van Sussex – via videoboodschap). Het ochtendprogramma wordt afgesloten met sessies over ontwikkelingen op het gebied van de vier thema’s van het Festival van de Toekomst: Duurzame mobiliteit, Groene groei, Duurzame energie en Kennis & innovatie.

Na de lunch is er een programma met tientallen sessies, verdeeld over de thema’s. Zo is er een workshop over circulair ondernemen, een sessie over het versnellen van innovatie en een sessie over water. Bekijk het complete programma.

Growing as a service

De Greenport verzorgt een van de sessies tijdens het festival. Om 14.15 start de bijeenkomst Growing as a service. Deze inspiratiesesie gaat over de vele toepassingen van ict en internet in de tuinbouw telen op afstand, slimme logistiek, een betere afstemming op de markt en een duurzamere productie. Tijdens Growing as a service wordt u geïnformeerd hoe Greenport West-Holland omgaat met deze ontwikkeling.


Programma

vanaf 09.30:        Inloop
10.00 – 10.10:     Welkom door Jaap Smit (Commissaris van de Koning)
10.10 – 11.30:     Ochtendprogramma; raak geïnspireerd door Stefaan Vandist (trendwatcher), Marjan van Loon (president-directeur Shell) en Mariana Mazzucato (hoogleraar economie en innovatie, universiteit van Sussex – via videoboodschap)
11.30 – 12.15:     Hoor meer over ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit, groene groei, duurzame energie en kennis & innovatie
12.15 – 13.30:     Lunch en opening experience floor; zie, voel en beleef duurzame innovaties in Zuid-Holland
13.30 – 16.30:     Middagprogramma; aan de slag met Duurzame Mobiliteit, Groene groei, Duurzame Energie en Kennis & Innovatie
16.30 – 17.30:     Prijsuitreiking Challenge Circulair Zuid-Holland. Afsluitend een vraaggesprek met Jan Rotmans (hoogleraar duurzame transities en systeeminnovaties, Erasmus Universiteit Rotterdam, directeur DRIFT)
17.30:    Netwerkborrel

Aanmelden

Het Festival van de Toekomst in de Fokker Terminal in Den Haag (Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag) belooft een boeiend, inspirerend en leerzaam spektakel te worden. Alle ’toekomstmakers’ worden door de provincie uitgenodigd aanwezig te zijn, om samen te werken aan een toekomstbestendig Zuid-Holland. Meld u nu aan voor het Festival van de Toekomst op 10 november.

 Pin It on Pinterest