Jaarplan 2024

Onlangs stonden zes wielrenners te popelen om zestig kilometer af te leggen op de fiets. Een fietstocht georganiseerd door Mark Damen (Hieroo), projectleider bij Greenport West-Holland. Hij houdt zich bezig met de circulariteit van verpakkingsmaterialen en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een regionaal retoursysteem voor potten en trays. Om de connectie te leggen tussen de stad, de mensen en de duurzame aanpak van de Greenport, kwamen de fietsers samen om zo te spinnen en te sparren over circulariteit binnen de tuinbouw. 

De sfeer zat er goed in en iedereen had er zin in! De kandidaten vertrokken vanaf het Westplein in Rotterdam om vervolgens aan te komen bij de kassen van Duijvestijn Tomaten in Pijnacker. Hier kregen zij na een lange tocht een rondleiding en mochten zij tomaten proeven. Als afsluiter fietsten de wielrenners door naar TopKrop in Schipluiden, dat sla teelt in een hydroponic-teelt.

Student Larissa van der Knaap (Hogeschool Rotterdam), fietste ook mee en vertelt zelf interesse te hebben in circulariteit en duurzaamheid: “Ik heb er zeker zin in, al helemaal omdat het met fietsen is”. Ted Duijvestijn, eigenaar van Duijvestijn Tomaten en bestuurslid van Greenport, deed ook mee aan de tocht. Hij zag veel blije gezichten tijdens het fietsen en netwerken. “Verbinding maken met de stad en jongeren, ik vind dat belangrijk!”

 Pin It on Pinterest