Jaarevent 2023

Stichting HIER klimaatbureau maakt vandaag de genomineerden voor de HIER klimaatpenningen bekend. De jury heeft na intensief overleg drie personen en drie organisaties genomineerd die de aanpak van het klimaatprobleem helpen versnellen. Tijdens de HIER klimaatborrel op 24 juni zullen zo’n honderd opiniemakers en deskundigen de winnaars bepalen via een live stemming.
De HIER klimaatpenningen worden ieder jaar uitgereikt aan een persoon en een organisatie die de oplossing van het klimaatprobleem écht een stap dichterbij brengen. Via de website van het HIER klimaatbureau werden tientallen personen en organisaties voorgedragen voor een nominatie. De jury selecteerde uit alle inzendingen in beide categorieën drie genomineerden. Bij de beoordeling werd gekeken naar de bijdrage aan de klimaatdoelstellingen, de versnelling die het initiatief teweeg brengt en het effect op het handelen van burgers en bedrijven.

Tijdens de HIER klimaatborrel op vrijdag 24 juni 2016 brengen de honderd aanwezige opinieleiders en deskundigen op het gebied van klimaat en energie hun stemmen uit. De winnaars ontvangen de HIER klimaatpenning tijdens dit evenement wederom uit handen van prinses Laurentien van Oranje.

Genomineerde organisaties
• Ammerlaan The Green Innovator: levert als eerste in Nederland via glastuinbouw aardwarmte aan 470 appartementen.

• De Vegetarische Slager: heeft een product ontwikkeld dat zichzelf verkoopt en is daarmee zeer succesvol in de uitvergroting en versnelling van het (vaker) vegetarisch eten.

• Windpark Nijmegen Betuwe: realiseerde in recordtijd met burgers en lokale bedrijven vier windturbines op land via een proces dat als voorbeeld dient voor andere projecten.

Genomineerde personen
• Robin Berg: ontwikkelde en realiseerde in de wijk Lombok in Utrecht het eerste netwerk van slimme laadpalen dat lokaal opgewekte zonne-energie opslaat in elektrische auto’s.

• Bouwe de Boer: bevlogen aanjager van één van de beste Energieloketten in het land, staat aan de wieg van de doelstelling om in Friesland in 2025 energieneutraal te zijn.

• Maya van der Steenhoven: Is de gamechanger in het proces van het duurzaam verwarmen van 350.000 woningen en 1.000 hectare glastuinbouw met het Programmabureau Warmte Koude Zuid-Holland.Pin It on Pinterest