Jaarplan 2024
Geluk en gezondheid

Gezondheid & Geluk

De maatschappij heeft behoefte aan innovatieve oplossingen die voorzien in gezonde voeding, een gezonde leef-, woon- en werkklimaat en aan geluk. Door cross-overs aan te gaan met andere sectoren wil de Greenport nieuwe product-marktcombinaties genereren.
Onze ambitie is dat de Greenport in 2030 een aantoonbare bijdrage levert aan het voedselvraagstuk en aan een gezonde, veilige en prettige leefomgeving (welzijn).

Wat doet Greenport?

Wat zijn nieuwe verdienmodellen voor het tuinbouwcluster? De Greenport focust onder meer op biobased (waarbij het draait om plantinhoudstoffen) en welbevinden (want bloemen en planten maken gelukkig).

Bio Base Greenport West-Holland stimuleert de ontwikkeling van biobased ondernemen in de regio, onder meer door kennisontwikkeling en -uitwisseling en het ondersteunen van ondernemers. Dat doen we zo veel mogelijk in samenwerking met andere Greenports.

Daarnaast werkt de Greenport samen met het Foodcluster Rotterdam aan de verbinding tussen de stad en de tuinbouw.

Ambitie

Wat zijn nieuwe verdienmodellen voor het tuinbouwcluster? De Greenport focust onder meer op biobased, waarbij het draait om plantinhoudstoffen en het verwaarden van reststromen, en geluk (want bloemen en planten maken gelukkig) en een gezonde leefomgeving.

 

Projecten

World Food Day
• Biobased Greenports – landelijk
• Foodcluster (gezond en verantwoord eten; healthy lifestyle)
Promotie Meer doen met groen – ‘Greening the city’

 

Ambassadeurs triple helix:

Overheden: Albert Abee (Westland)
Kennis & Onderwijs:
Ondernemers: Rob Baan (Koppert Cress), Albert Haasnoot (Royal FloraHolland)

 

Ambassadeur aan het woord

Albert Haasnoot

Albert Haasnoot

Manager Corporate Affairs - Royal FloraHolland

Albert over gezondheid & geluk:
Groen vanuit sierteelt is dus ook gezondheid! Groen is geen luxeproduct het is immers meer dan mooi.

Ambitie
 

 • Bedrijven uit Greenport West-Holland leveren in 2030 een aantoonbare bijdrage aan het voedselvraagstuk (zekerheid, veiligheid, gezondheid, smaak) en aan een gezonde, veilige en prettige leefomgeving (welzijn).
 • Greenport West-Holland heeft groenten en fruit met gezonde inhoudsstoffen, waarbij die plantenstoffen in gegarandeerd hoge concentraties en de juiste samenstelling aanwezig zijn. En tevens is de teelt van geheel nieuwe gewassen tot stand gekomen (evt. inclusief algen), specifiek voor de daarin aanwezige plantenstoffen die een toepassing vinden in farmacie, cosmetica, voedingssupplementen.
 • Bloemen en planten die de Greenport West-Holland ontwikkelt vangen veel CO2 en ook andere gasvormige stoffen zoals formaline af, en werken daardoor luchtzuiverend en dragen daarmee bij aan prettig wonen en werken.

 

Resultaat
resultaat
Projecten
 

 

 

 

Dutch CuisineDutch Cuisine staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken. Een keuken die uniek is in de wereld en waar we trots op kunnen zijn. Met smaak gezond en verantwoord koken en eten op basis van 5 principeslees meer >>

 

 

 

 • Opleidingen Voeding, gezondheid en welbevinden, Lifestyle en Foodprocessing – Lentiz en GHC
 • Vers+ bedrijfsconsortium levert nieuwe gezonde groente en aardappelen – Innovation Quarter
 • Verbinden en versterken FoodCluster (consortium bedrijfsleven, gemeente Rotterdam) met Greenport West-Holland – gemeente Rotterdam
 • Strategische visie Biobased Greenport West-Holland met uitvoeringsprogramma – Greenport West-Holland ism Biobased Delta Zuid-Holland en Biobased Westland
 • Topsector koepelprogramma ‘New business met groene & hoogwaardige plantenstoffen uit de tuinbouw’ – Flora Holland, Greenport’s en Kenniscentrum Plantenstoffen
 • Overzicht van 10 inspirerende voorbeelden inclusief de marketingconcepten nieuwe gezonde groenten en fruit, en bloemen en planten. – Greenport West-Holland ism SIGN en ondernemers
 • Biobased Greenport West-Holland
 • Biobased Greenports PZH
 • Dutch Cuisine
 • DAFW
 • FoodCluster

 

Themacoördinator

Frans Pijls

Frans Pijls

Themacoördinator Gezondheid & Geluk

 

 

 

Projectleider

Willem Kemmers

Willem Kemmers

Projectleider Biobased

 

Recente berichten Gezondheid & Geluk

Eem gezonde leef- woon- en werkomgeving draagt bij aan de gezondheidPin It on Pinterest