Jaarevent 2023

AGRIFOODWEEK logo 2016Van 12 tot en met 25 oktober 2016 is de tweede editie van Dutch Agri Food Week (DAFW), hét nationale podium waar voedsel, voedselinnovatie en de voedselproductie centraal staan. In Greenport West-Holland zijn gedurende DAFW tal van activiteiten, voor zowel consumenten als professionals. Programmamanager Jolanda Heistek van de Greenport: “Het tuinbouwcluster heeft zo veel mooie producten te bieden. Daar zijn we trots op, en die trots willen we uitdragen.”

Greenport West-Holland is het regionale samenwerkingsverband tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen. Ondernemers hebben daarbij de regie: zij bepalen welke onderwerpen en thema’s relevant zijn voor de toekomst van de sector. Greenport WO onderzoekt vervolgens op welke manier het beste kan worden gewerkt aan het realiseren van die toekomst.

De Greenport is partner van Dutch Agri Food Week, samen met Topsector Agri & Food, Food Valley NL, AgriFood Capital en Brightlands Greenport Venlo. Tijdens de DAFW delen partijen uit de agrifood sector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Dat gebeurt tijdens tientallen evenementen, verspreid over het land. Het complete programma is te vinden op dutchagrifoodweek.nl.

Het programma in de Greenport

Evenementen die gedurende Dutch Agri Food Week plaatsvinden in de Greenport zijn:

  • Smart Fresh Tour: Op 12 oktober start DAFW met Holland Innovation Tours door heel Nederland. Deelnemers kunnen die dag een bustocht door Westland-Oostland maken, met bezoek aan Duijvestijn Tomaten, Koppert Cress en Natures Pride.
  • Oostlanddag: Het grootste ondernemersevent van de regio Oostland op 12 oktober. Deelnemers kunnen ’s middags onder meer deelnemen aan een workshop Biobased en een excursie bij Detailresult (distributiecentrum voor Dirk van den Broek en Deka). Meer informatie: www.oostlanddag.nl.
  • ‘Discover Dimensions in Food’: Op 12 oktober organiseren studenten van Inholland in de vestiging in Delft een seminar over trends met veel aandacht voor 3D-geprint voedsel. Dit middagsymposium is toegankelijk voor zowel studenten als voor extern-geïnteresseerden.
  • Masterclass Voeding & Duurzaamheid: Met presentaties over duurzame productie en voedseltransitie, ingeleid door Olaf van Kooten (lector Inholland en hoogleraar Tuinbouw in Wagening). Op 12 oktober in de Markthal, Rotterdam.
  • Kickoff Food Innovation Community Amsterdam: FICA is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheden en biedt een platform voor innovaties op het gebied van voeding. Een kenniswerkplaats met veel energie!
  • ‘Back to the FOODure’: Op 14 oktober organiseren studenten van Inholland in de vestiging in Amsterdam een seminar over onder meer nieuwste ontwikkelingen mbt plantenverdedeling tot en met discussie over paleo voeding. Dit middagsymposium is toegankelijk voor zowel studenten als voor extern-geïnteresseerden.
  • World Food Day: Op 16 oktober. Kookworkshops, presentaties over de toekomst van voeding (o.a. van staatssecretaris Van Dam), talkshows en voedselexcursies (zoals naar Bakker Barendrecht en Tomatoworld). Informatie: www.worldfoodday.nl.
  • Tomatoworld: Hoe voeden we de wereld, en welke rol speelt de glastuinbouw daarbij? Daarover gaat de nieuwe expositie van Tomatoworld. Op 20 oktober wordt de nieuwe tentoonstelling geopend, daarna is hij te bezoeken op afspraak.
  • Powerlunch: Samen met Koppert Biological verzorgt de Greenport op 21 oktober een Powerlunch. Tijdens deze lunch krijgen genodigden een exclusieve lunch aangeboden, met per gerecht een toelichting.

Deze evenementen worden georganiseerd door en/of in samenwerking met tal van partners, waaronder GroentenFruit Huis, Inholland, Tomatoworld en Koppert Biological Systems.

Samenwerken aan duurzame voedselsystemen

“Doel van de Greenport is een gezonde en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster”, vertelt programmamanager Jolanda Heistek van de Greenport. “Daarvoor is het belangrijk dat we de verbinding met de maatschappij blijven maken. Daarom zijn we trotse partner van Dutch Agri Food Week. Want tijdens DAFW kunnen we laten zien dat de agrarische sector modern en internationaal is, en dat de sector kansrijk is om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren. We laten zien dat we niet alleen de meest productieve maar ook een zeer innovatieve sector in Nederland zijn. En hoe we samenwerken aan duurzame voedselsystemen van nu en de toekomst.”

Over Dutch Agri Food Week

Tijdens Dutch Agri Food Week delen partijen uit de agri & food sector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.



Pin It on Pinterest