Jaarevent 2023

De 2e editie van de Greenport College Tour op donderdag 15 januari 2015 staat in het teken van de vernieuwende keten van glasgroente. De groenteveiling is al heel wat jaren historie, maar ook produceren en afwachten wie je product wil kopen maakt steeds meer plaats voor een eigentijdse benadering. Een verantwoorde productie, verwerking en aan de verwachtingen van je klant voldoen zijn de uitgangspunten bij tomatenkwekerij Lans, inpakbedrijf Greenpack en teler coöperatie Harvest House.

Tijdens de Greenport College Tour op 15 januari kunnen docenten kennis maken met deze unieke ketenpartijen.

Tomatenkwekerij Lans

Voortdurend investeren en innoveren in nieuwe producten, nieuwe technieken en nieuwe markten, Lans is één van de modernste tomatenkwekerijen in Nederland. Op de verschillende locaties worden diverse soorten tomaten geproduceerd. Maximaal geïntegreerde gewasbescherming, op maat verpakt en geproduceerd binnen de normen van hoge kwaliteitsstandaarden. Lans staat voor innovatie. Met een gezonde dosis ondernemingsgeest is het bedrijf gegroeid naar zijn huidige niveau. Een bedrijf, dat rekening houdt met mens en milieu. Met die pijlers als fundament is Lans een financieel gezond bedrijf dat efficiency en kwaliteit hand in hand kan laten gaan! Sleutelwoorden bij Lans zijn: samenwerking, innovatie, organisatie, duurzaamheid en betrokkenheid.

Greenpack

De producten van Lans worden bij Greenpack naar wens van de klant verpakt. Efficiënt produceren is één. Efficiënt verpakken is een ander specialisme. Greenpack is een gezamenlijke onderneming van een vijftal tomatentelers. Binnen Greenpack is alle kennis en kunde gebundeld voor een efficiënte verpakking op maat. De opzet van Greenpack past in de Lans-filosofie om kwaliteit op álle fronten te leveren, van de productieomstandigheden in de kassen tot en met de presentatie in de supermarkten. Greenpack zorgt voor het in- en ompakken van alle tomaten van o.a. Lans voor de klanten in binnen- en buitenland. Greenpack heeft de modernste verpakkingslijnen in eigen huis.

Harvest House

De afzet van onze producten verloopt via telerscoöperatie Harvest House, één van Nederlands grootste telersverenigingen gespecialiseerd in vruchtgroenten. Met een vakbekwame groep telers en medewerkers zijn we continu op de hoogte van ontwikkelingen in de markt waar we dan ook flexibel op inspelen. Deze specifieke product- en marktkennis in combinatie met ons innovatieve vermogen maken ons de solide, meedenkende partner die we graag willen zijn. Onze telers zijn inmiddels uitgegroeid tot Nederlands meest toonaangevende producenten van vruchtgroenten. Niet alleen door schaalgrootte, maar ook door teeltinnovatie en ketenregie. Een areaal van ruim 800 hectare zorgt ervoor dat Harvest House de grootste telersvereniging op het gebied van vruchtgroenten is. Met teeltgebieden in het Westland, Oostland, de Wieringermeer en Zeeland bevinden onze telers zich over heel Nederland en zelfs daarbuiten, zoals in Tunesië en Portugal.

15 januari 2015

Kijk voor meer informatie op de websites van Lans, Greenpack en Harvest House . Op donderdag 15 januari kunt u van 15.00 tot 16.45 uur op de locatie van Greenpack nader kennis maken met deze vernieuwende ketenaanpak. Reserveer 15 januari 2015 alvast in uw agenda en meld u aan via Inschrijven Greenport College Tour. Samenwerking tussen Greenport Horti Campus en SOB Westland.

 Pin It on Pinterest