Meet & Greet Energie

Greenport West-Holland en Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) organiseren van 30 mei tot 2 juni een inspiratieweek Biobased bouwen & huisvesten. De inspiratieweek bestaat onder meer uit een college over mycelium en een seminar op het Floriade-terrein over het ontwerpen met biobased bouwmaterialen.

Op 31 mei, 15.00-17.00 is in het Living Lab Bleiswijk het college ‘Mycelium bouwmaterialen uit tuinbouwreststromen’. Verschillende experts, zoals Jan Berbee (Grown.bio), Laila Kestem (SIGN) en Andy Cartier & Rosa Hamalainen (Studio Cartier), gaan dan in op de mogelijkheden van mycelium als bouwmaterialen, en het gebruik van tuinbouwreststromen voor de groei van dat mycelium. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt. U kunt zich nu al aanmelden om aanwezig te zijn bij het college.

Het seminar op 2 juni vindt plaats op het Floriade-terrein, van 11.00-12.45 uur, en heeft als thema Biobased bouwen. Sprekers zijn onder meer ondernemers (zoals architecten en bouwbedrijven), kennisinstellingen en overheden. Het seminar wordt afgesloten met een lunch en met een tour langs verschillende Biobased objecten op het Floriade-terrein. Het volledige programma van de workshop wordt binnenkort bekendgemaakt. U kunt zich nu al aanmelden voor het seminar.

Organisatie

De organisatie is in handen van Greenport West-Holland en Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN).Pin It on Pinterest