Jaarplan 2024

greenportGreenport West-Holland is één van de zes greenports in Nederland en heeft de ambitie het meest toonaangevende internationale tuinbouwcluster ter wereld te worden. Greenport West-Holland wil zich verder ontwikkelen: tot het internationale knooppunt voor technoligische en businessinnovatie in de tuinbouw.

Greenport West-Holland beslaat zeven gemeentin in Zuid-Holland: Barendrecht, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Waddinxveen, Westland en Zuidplas. Ongeveer 50 procent van het Nederlandse glasareaal en 75 procent van de handelsbedrijven in bloemen, planten, groenten en fruit zijn in deze gemeente gevestigd evenals toonaangevende toeleveranciers van kennis en techniek.

De geografische concentratie van de meest innovatieve ondernemingen uit de tuinbouw zorgt, samen met overheids- en financiële faciliteiten, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, voor een goede samenwerking en geeft een enorme versnelling aan innovatie.

De concentratie en samenwerking zijn de pijlers onder de internationale reputatie van Greenport West-Holland als toonaangevend kennis- en handelscentrum voor de glastuinbouw. Samenwerking in de ‘gouden driehoek’ bedrijfsleven – overheden – kennisinstellingen versnelt de innovatie.Pin It on Pinterest