Magazine Aan het werk

De Nederlandse sierteelt staat voor een aantal grote uitdagingen. Duurzaamheid in de teelt en keten was al een belangrijk issue. Maar de ontwikkeling in de keten door COVID-19 aan zowel vraag- als productiezijde maken duidelijk dat een reset van de keten op zijn plaats is. Daarom organiseert de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen ziet innovatie op 10 september 2020een digitale netwerk- en debat-sessie over hoe de <RESET> kan plaatsvinden en welke stappen er te maken zijn. Aan de bijeenkomst doen bedrijven uit de Greenport mee, zoals Dutch Flower Group, Royal FloraHolland, Porta Nova en Royal van Zanten.

Programma

Het programma kent een volledige online opzet voor de deelnemers. Er vindt geen in-person meeting plaats. Tijdens het programma is er voldoende ruimte om digitaal met elkaar te netwerken. In Studio Hortiversum (Zoetermeer) zijn uw host Gerrit Heijkoop en co-host Harrij Schmeitz (IMPACT-team) live aanwezig om u door de sessie te leiden. Sprekers zijn live of online aanwezig.
11.00-12.30 uur – Why <RESET>?, met Guido Landheer (plv DG agro Internationaal van het Ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit), Henk Westerhof (voorzitter Anthos), Judith Schueler en Jan Westra (resp. voorzitter en lid van het kernteam Scenariostudie)
12.30-13.00 uur – How <RESET>?, virtuele lunch met groepsgesprekken
13.00 -14.00 uur – What <HET RESET DEBAT>, bespreken resultaten van de tafels met captains of industry, zoals: Jan van Dam (CEO Dutch Flower Group), Steven van Schilfgaarde (CEO Royal FloraHolland), Sjaak van der Tak (voorzitter Glastuinbouw Nederland), Stefan van Vuuren (commercieel directeur Porta Nova), Stefan van der Heijden (directeur Research & Breeding Royal van Zanten), Jaap Bond (boegbeeld Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen) en Judith Schueler (voorzitter kernteam Scenariostudie crisisorganisatie Coronacrisis Tuinbouw)

Meer info en registeren via https://impact2025.nl/nl-nl/InnovatieMeetups/MeetUp-Floriculture-2025.Pin It on Pinterest