Jaarevent 2023

Op 15 april vindt het jaarevent van Greenport West-Holland plaats bij Anthura in Bleiswijk. Deze bijeenkomst – met als titel ‘Op stoom naar Greenport 2020′ – staat in het teken van een succesvolle route naar 2020: welke stappen moet Greenport West-Holland nemen om een gezonde toekomst voor het tuinbouwcluster mogelijk te maken? Zo geeft prof. dr. ir. Maarten Steinbuch van de TU Eindhoven tijdens de bijeenkomst zijn visie op de toekomst van de Greenport.

Greenport West-Holland (GreenportWO) is het regionale samenwerkingsverband tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen. Ondernemers hebben daarbij de regie: zij bepalen welke onderwerpen en thema’s relevant zijn voor de toekomst van de sector. Greenport West-Holland onderzoekt vervolgens op welke manier het beste kan worden gewerkt aan het realiseren van die toekomst. Op 15 april kunnen ondernemers hun mening hierover laten horen.

‘Op stoom naar Greenport 2020’

Vorig jaar vond het startevent van Greenport West-Holland plaats. Deze bijeenkomst met als thema ‘Samenwerken binnen de mondiale tuinbouwkern’ trok zo’n 300 bezoekers. Dit succesvolle event krijgt een vervolg op 15 april: dan vindt het Jaarevent Greenport West-Holland plaats bij Anthura in Bleiswijk. Thema van de bijeenkomst wordt ‘Op stoom naar Greenport 2020’. Een aantal sprekers zal dan ingaan op de toekomst van het tuinbouwcluster. In maart start de aanmeldprocedure voor het Jaarevent, dat alleen toegankelijk is voor deelnemers uit de tuinbouwsector.

Hoogleraar Robotica

Een van de sprekers tijdens het jaarevent is prof. dr. ir. Maarten Steinbuch, hoogleraar in robotica aan de TU Eindhoven. Steinbuch focust zich onder meer op ‘Smart Mobility’: slimme technologische toepassingen die het autorijden aangenamer, veiliger, makkelijker en efficiënter maken. Maar ook het ontwikkelen van zorg- en operatierobots en duurzame energietechnologie behoort tot zijn expertise.

Prof. Steinbuch is een regelmatige gast bij ‘De Wereld Draait Door’. Hij weet op aansprekende wijze de verbinding te leggen tussen wetenschap en maatschappij, en zo ook met de tuinbouw. Tijdens het Jaarevent Greenport West-Holland zal hij vanuit zijn expertise kijken naar de toekomst van de Greenport.Pin It on Pinterest